A Wanderlei Silva Sonnen meccs továbbra is az őrület az MMA-ban; a közelmúltbeli vita azzal kapcsolatban, hogy Silva nem volt hajlandó vér- és vizeletmintákat benyújtani az NSAC-hoz, a hírverés melléktörténete lett.

Silva a héten a Nevada Állami Atlétikai Bizottság előtt tisztán nyilatkozott, és bevallotta, hogy elkerülte a bizottság által vér- és vizeletmintát gyűjteni küldött ügynököt egy véletlenszerű drogteszt részeként. Silva fenntartotta, hogy az elutasítás oka az volt, hogy akkoriban vizelethajtót kapott.Az NSAC várhatóan hivatalos panaszt fog benyújtani Silva ellen, és a sportoló megjelenése a Bizottság előtt puszta formalitás volt, amit értékelni kell.

Silva némileg megkönnyebbült a felvételen, és szerdán közzétett egy videót, amelyben elmagyarázza azokat a helyzeteket, amelyek a részvételhez vezettek. Ha valami, akkor a vita felpörgeti a Wanderlei Silva Sonnen jövőbeli meccseit.

„Megkönnyebbültem, hogy sikerült megoldanom ezt a problémát. Elmagyaráztuk nekik a körülményeket és azt, hogy nem használtam PED-t. Februárban megsérültem a csuklóm, és utána rendkívüli fájdalmat éreztem az edzésen. Ezért gyulladáscsökkentőt írtak fel, és ettől bedagadt a csuklóm, ezért elkezdtem vizelethajtót szedni, hogy kinyomja a vizet.

„Amikor az edzőtermembe küldték azt a srácot, még mindig vízhajtót szedtem. És ha nem sikerül egy teszten, az emberek nem akarják tudni, hogy vízhajtókról vagy szteroidokról van-e szó. Nem használok PED-t vagy szteroidot. Nincs titkolni valóm, és örülök, hogy ezt megoldottuk.

Az NSAC elnöke, Fransico Aguilar megteszi a szükséges intézkedéseket Silva nyilatkozatának figyelembevételével. 'Ezzel az információval továbblépek az ügyvezető igazgatóval, és eldöntöm, hogyan fogjuk benyújtani ezt a panaszt.'

Chael Sonnen is hasonló dilemmával néz szembe, mivel az NSAC felfüggesztette, mert megbukott a drogtesztjén azon a napon, amikor Silva elkerülte a kábítószer-tesztjét. Wanderlei Silva Sonnen a saját meghallgatásán kell, hogy szembenézzen, mielőtt bármiféle párbaj lehetőségét fontolgatják ( yahoo.com ).