Az UFC 176 harckártya, amelyet eredetileg augusztus 2-ra terveztekndA kaliforniai Los Angeles-i Staples Centerben a jelenlegi pehelysúlyú bajnok José Aldo sérülése miatt teljesen leselejtezték.

A nyaksérülés miatt hirtelen leállított 'Junior' Chad 'Money' Mendesszel találkozott a visszavágón a 145 fontos bajnoki címmel.

Az UFC 176 harckártya törlése nem az első ilyen eset. 2012-ben az UFC 151-et az év szeptemberére tervezték, amelynek főszereplője a félnehézsúly uralkodó bajnoka, Jon 'Bones' Jones, valamint a vegyes harcművészetek veteránja és a PRIDE FC legendája, Dan 'Hendo' Henderson.A küzdelmet a „Hendo” sérülése miatt is törölték, néhány héttel az esemény előtt.

A cég vezérigazgatója, Lorenzo Fertita egy interjúban rávilágított az UFC 176 harckártya törlésére. Jehu! Sport .

„A nap végén ez nem túl gyakran fordul elő, de a fizetős megtekintések esetében szeretnénk fenntartani azt a helyet, ahol van címünk” – magyarázta Fertitta. 'Hacsak nem egy különleges eseményről van szó, mint például egy Anderson Silva vagy valami hasonló, akkor azt akarjuk, hogy fizetős legyen [címharc címsora], ezért úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk az eseményt.'

Fertita elmagyarázta José Aldo sérülésének súlyosságát is, és kijelentette, hogy visszatérésének dátuma még mindig a levegőben van.

„Alapvetően az orvosok azt mondták neki, hogy három hétig ne érintkezzen és ne legyen edzés, és már egy hétig tartunk” – mondta Fertita. – Néhány hét múlva újra összeülünk, és akkor lesz néhány hírünk.

Az UFC ügyvezetője azonban fontolóra vette azt az ötletet, hogy a 145 font súlyú divízió legjobb esélyesei között átmeneti címharcot rendezzenek, amíg a bajnok felépül sérüléséből.

'Vannak még néhány nagyszerű versenyzőnk Frankie Edgarban és Cub Swansonban, akik minden bizonnyal feljebb léphetnek, és versenyezhetnek valamilyen ideiglenes címért' - mondta egy külön interjúban. FOX Sport 1 az UFC 176 harckártya törlésével kapcsolatban.