A „Mass Effect 4” megjelenési dátumát állítólag egy BioWare fejlesztő szivárogtatta ki az internetre, és a „Mass Effect 4” megjelenési dátumát állítólag 2016 októberére tűzték ki.

Kiberország beszámolt arról, hogy az állítólagos szoftvermérnök, Kevin Plitzko a LinkedIn oldalán felfedte, hogy a „Mass Effect 4”-en dolgozik, és állítólag 2016 októberében fog megjelenni.

'Kevin Plitzko, a BioWare szoftvermérnöke a LinkedIn-profiljában (jelenleg privátra van állítva) azt mondta, hogy a következő Mass Effect játék októberben, jövőre indul' - írta a Cyberland.A Cyberland ezután így folytatta: „Mozifilmes teaserre számítsanak az E3-on.”

A Cyberland jelentését a 2015-ös E3-on történt „Mass Effect 4” feltárásáról visszhangozta A Fanboy támadása a legutóbbi jelentésükben, amely szerint Chris Wynn, a BioWare-től a 2015-ös E3-on egy „Mass Effect 4” kötekedésre adott utalást.

„Egy rajongó megkérdezte a BioWare vezető fejlesztési igazgatóját, Chris Wynnt a Twitteren, hogy lesznek-e hírek vagy a Mass Effect 4-ről az idei E3-on. Wynn izgatottan válaszolt: „Várj és meglátjuk!” – írta az Attack of the Fanboy.

Az Attack of the Fanboy ezután így folytatta: „Ez nem teljes megerősítés, de úgy tűnik, hogy Wynn azzal ugratja, hogy az E3 valami nagyot mutat majd a Mass Effect 4-ről. Csak koncepcióművészetet láttunk a játékról, semmi mást nem. Jó lesz egy előzetes, de lehetőség szerint a játékmenetet részesítjük előnyben.