Ki kereste a legtöbb pénzt reklámozással 2013-ban? Attól függ, melyik forrásból kérdezed. Az MBC „Section TV Entertainment News” című műsora szerint a hírességek, Shin Min Ah, Jun Ji Hyun és a kisasszony A's Suzy vezették a hírességeket támogató színésznők listáját.

Shin Min Ah, az „Arang és a Magisztrátus” című dráma és a „A meztelen konyha” című film sztárja, anélkül, hogy ebben az évben TV-szereplése lett volna, csaknem hárommillió dollárt keresett csak reklámozással. Kereskedelmi bevételeiből házat vett.

Shin Min Ah-t, aki olyan vezető márkáknak modellkedett, mint a Calvin Klein és az LG, az amerikai Rag & Bone ruházati márka első ázsiai modelljének választotta egy reklámkampányban. A kampányról a The New York Times is megjelent.Miss A Suzy Bae tavaly 22 reklámban jelent meg, és a „100 milliárd won lány” becenevet kapta. Körülbelül 950 000 dollárt keresett. A CF királynőjének hívják a sok reklám miatt, amelyben részt vett. Ruhák, kozmetikumok és cukor értékesítésében segített.

Jun Ji Hyun, aki most a „Te, aki a sztárokból jöttél” című filmben szerepel, egy ideig nem készített reklámot, de idén a drámában, valamint a „Tolvajok” és a „Berlini akta” ​​című filmekben való megjelenése új ajánlatokat váltott ki.

A kutatás alátámasztja az MBC állításait? A Korea CM Stratégiai Kutatóintézete szerint Suzy októberben vezette a hírességeket támogatók listáját, majd egy hónappal később a „Gu Family” című társszereplője, Lee Seung Gi lecsúszott az első helyről. Az Intézet szerint Lee Seung Gi májusban vezette a hírességek reklámjainak listáját, és novemberre visszaszerezte az első helyet.

A listán Kim Tae Hee színésznő, aki a „Jang Ok Jung” című drámában szerepelt, a harmadik, míg Jun Ji Hyun a negyedik helyen végzett. Ha Jung Woo színész volt az ötödik legnépszerűbb.

Két másik híresség, akinek idén megugrott a kereskedelmi bevétele: Psy énekesnő és az év kiemelkedő sztárja, Kim Woo Bin. Miután Kim Woo Bin feltűnt a „The Heirs” című sikerdrámában, ügynöksége szerint elárasztották a drámák és a reklámok ajánlatai. Csak 2013-ban reklámjaiban már szerepelt sör, farmer, banántej, hajápolási termékek és rágcsálnivalók eladása.

De még nem készített reklámot a ramennek. Az Örökösökben szereplő karakteréhez hasonlóan szereti a rament.

„Nagyon szeretnék egy ramen reklámot csinálni” – mondta.

Jövőre még több reklámot láthatunk Kim Woo Binnek, és az egyikben biztosan lesz ramen is.