A főiskolai Starbucks-ösztöndíj bevezetése folyamatban van, amely lehetővé tenné dolgozói számára, hogy kedvezményes áron szerezzenek online főiskolai diplomát az Arizonai Állami Egyetemen. A Business Insider arról számolt be, hogy a Starbucks College Achievement tervnek nevezett program lehetővé teszi a teljes és részmunkaidős dolgozók számára, hogy az ASU 40 alapképzési programja közül válasszanak, amelyeket online nyújtanak le. Az Associated Press szerint a kávéóriás meredek kedvezményt ad 135 000 amerikai alkalmazottnak, akik legalább heti 20 órát dolgoznak. A diploma megszerzése után a dolgozóknak nem kell a Starbucksban maradniuk.

Állítólag az említett program helyettesíti a vállalat meglévő költségtérítési programját, amely legfeljebb évi 1000 dollárt adott a dolgozóknak a Seattle-i City University vagy a Strayer University tandíjára. A Starbucks szerint ezt 2015-re fokozatosan megszüntetik az új program javára, amely sokkal nagyvonalúbb.

'Kétségtelen, hogy az országon belüli egyenlőtlenség olyan helyzetet teremtett, amelyben sok amerikai lemaradt.' Howard Schultz vezérigazgató azt mondja a program bejelentésére készített videóban. „Azt hiszem, a kérdés mindannyiunk számára az, hogy „elfogadjuk ezt, vagy próbáljunk meg tenni ellene?”Állítólag Howard Schultz vezérigazgató, aki futballösztöndíjjal járt a Northern Michigan Egyetemre, hétfőn tervezi a bejelentést a New York-i Times Centerben. Arne Duncan oktatási miniszter, valamint a Starbucks 340 alkalmazottja és családja várhatóan jelen lesz.

Az Associated Press arról számolt be, hogy a tandíj-visszatérítés ritkán jelent előnyt „a kiskereskedelmi ágazatban dolgozó alacsony bérű munkavállalók számára”.

A jelentés szerint Cliff Burrows, a Starbucks amerikai kontinensének vezetője osztotta a programmal kapcsolatos reményeit, hogy más vállalatokat is hasonló előnyök nyújtására ösztönözzen. Hozzátette, hogy a Starbucks azt tervezi, hogy kiterjeszti az oktatási juttatásokat a tengerentúli dolgozókra.

A program a Starbucks többi láncának is elérhető, beleértve a Teavana teázókat és a Seattle's Bestet.