A 2014-re készülő Doraemon új film, a „Stand By Me” lesz a Doraemon franchise utolsó története, és ahogy az új előzetesből kiderül, a „Stand By Me Doraemon” egy könnyfakasztó és egy szívmelengető történet lesz. mindenki biztosan szeretni fogja.

A 'Stand By Me Doraemon' hivatalos weboldala, az első 3D CG-film a híres robotmacska Doraemon főszereplésével, új előzetest töltött fel a Youtube-ra, amely bemutatja, hogyan találkozott Doraemon és Nobita, hogyan válnak meg Nobita életétől a Shizukával kötött esküvő előtt.A film a Nobitát elhagyó Doraemonról, valamint arról, hogy Nobita hogyan fog megbirkózni Doraemon távozásával, bemutatja majd Nobita életét Doraemon után, hogyan gyűjti össze a bátorságát, hogy megbirkózzanak az élet kihívásaival, és hogyan találja meg a szerelmet, miközben a film Nobita és Shizuka esküvőjét mutatja be. is.

A filmet augusztus 8-án mutatják be a japán mozik.

A Fujiko Fujio (Hiroshi Fujimoto és Motoo Abiko) manga-készítő páros 1969-ben alkotta meg Doraemont. A történetben a robotmacskát egy fiú küldte a jövőben a mai napig, hogy segítsen a fiú szerencsétlen nagyapjának, Nobitának. Doraemon, Nobita és más gyerekek mindennapi gyermekkori problémákkal foglalkoznak, problémákat oldanak meg (és okoznak) Doraemon negyedik dimenziós zsebében lévő kütyükkel, és menekülésbe kezdenek időben és térben.

A 49 éves Takashi Yamazaki (Returner, Always: Sunset on Third Street, Ballad, Space Battleship Yamato) és a 48 éves Ryûichi Yagi (Pénélope tête en l'air vonal igazgatója, Moyashimon 3D CG igazgatója) vezeti ezt a 36-ot. Doraemon film, miután együttműködtek Japán első nagyjátékfilmes 3D CG animefilmjével, a Barátok közt: Mononoke Shima no Naki. Yamazaki írta a forgatókönyvet is.