A New York Rangers a St. Louis Blues ellen játszik egy NHL 2014 jégkorongmérkőzésen, amelyet élőben közvetítenek a New York-i Madison Square Gardenből 19:00 ET-kor.

Miután az első 43 meccsükön hét rendbeli vereséggel nyitották meg a szezont, a kékek az utolsó hatból négyen nem tudtak pontot szerezni.

Csütörtök este megpróbálják lerázni ezt a rossz szakaszt a Rangersnél a Madison Square Gardenben, ahol 16 éve nem veszítettek a szabályozásban.A St. Louis (33-11-5) a szezon legrosszabb vereségét szenvedte el kedden New Jerseyben. A 7-1-es vereséget Ken Hitchcock edzőnek semmi pozitív mondanivalója nem maradt a zuhanó klubról.

„Szegények voltunk mindenhol” – mondta Hitchcock. – Gyenge a fegyelmezésünk. Legjobb játékosaink gyenge büntetőket végeztek. Gyenge a játékunk minden aspektusában. Újra össze kell fognunk. Ez mindenkit érint, engem, a játékosokat. Teljes csapatvesztés.

A New York (27-22-3) eközben kétgólos előnyt jelentett a szezon legjobb negyedik győzelmét jelentő keddi versenyben, és 5-3-ra kikapott az Islanders otthonában. A második helyen álló Rangers hazai pályán 12-12-3-ra kikapott ebben a szezonban, míg a Blues a liga egyik legjobb országúti csapata volt 15-6-3-mal.

St. Louis 2010 novembere óta nem játszott az MSG-ben, de a legutóbbi vereség, 1998. január 20. óta 6-0-1-re ment a Rangers ellen.

Hitchcock csapatát azonban valószínűleg inkább a közelmúlt küzdelmei foglalkoztatják, mint a korábbi Garden-sikerek. A kékek legutóbbi hatból ötben két vagy kevesebb gólt kaptak, ami 2-4-0.

Alexander Steen október 12-én a Rangers ellen 5-3-ra megnyert hazai pályán egy góllal és három gólpasszal lépett pályára, így hat pontot szerzett a New York elleni utolsó két meccsén.

Ryan Callahan kétszer volt eredményes a Rangersnek ezen a találkozón, míg Brad Richards egy gólt és egy gólpasszt szerzett. Richardsnak 15 pontja van a Blues elleni utolsó 10 meccsén.

Rick Nash folytatta hősies sorozatát az Islanders ellen, zsinórban második meccsén szerzett két gólt az első harmadban, így ötöt szerzett az utolsó három meccsén.

'3-1-re vezet, és úgy gondolja, hogy átvészelheti a periódust, és egy jó, stabil harmadot játszhat, de mi nem' - mondta Richards. 'Követtünk néhány hibát. Egyes estéken más csapatok hasznát veszik, és van, amikor Ön megússza. Nem úsztuk meg.

Henrik Lundqvist arra számít, hogy a Blues ellen kezd, és 5-1-0-s rekordot, 1,34 GAA-t és 0,958 védési százalékot hoz magával az utolsó hat versenyén. 0-3-0-ra áll 3,04-es GAA-val a Blues elleni négy meccsen.

A játékot az MSG televíziós hálózatán keresztül közvetítik, és élőben közvetítik a weboldalon,

firstrowus1.eu/sport/ice-hockey.html‎