Ha van valami, amit Song Joong Ki jobban szeret, mint a színészet vagy a barátai, Jo In Sung és Lee Kwang Soo, az a baseball.

Gyakran látják baseballsapkát viselni, és ez nem csak divatnyilatkozat. Nagy rajongója a Hanhwa Eaglesnek, egy dél-koreai profi baseballklubnak Daejon városában.

Szeptember 5-én a színész kidobhatja kedvenc baseballcsapatának első pályáját, amikor a daejoni Hanwha Life Eagles Parkban a Doosan Bears-szel játszanak.Az egyik oka annak, hogy Song Joong Ki olyan nagy rajongója a Hanhwa Eagles-nek, az az, hogy Daejonból, Korea ötödik legnagyobb metropoliszából származik. Általában szereti a baseballt, de nagyon szereti a Hanwha Eagles-t.

A 2015-ös katonai felmentési ceremónián a riporterek megkérdezték tőle, mi tartotta fenn katonai szolgálata alatt. Lánycsapat volt? Az ő családja? Song megemlítette a barátaitól kapott támogatást, különösen a Lee Kwang Soo színésszel való kapcsolattartást, de beszélt a baseball-nézés örömeiről is.

„Szeretem a baseballt, ezért rendszeresen néztem meccseket” – mondta Song. 'Hanhwa, a csapat, akit támogatok, jó eredményeket ért el, szóval ez is erőt adott nekem.'

Nem ez lesz az első eset, hogy a színész és egykori gyorskorcsolyázó nyitólabdát dobott egy baseball-mérkőzésen. Egy 2011-es LG Twins játékon ő dobta az ünnepélyes pályát. Erre az alkalomra LG Twins egyenruhát viselt.

Ezúttal csak kedvenc csapatában lép pályára.

A Hanwha Eagles játék kellemes kikapcsolódást biztosít Song Joong Ki-nek a közelgő dráma előkészületei között. Song és Song Hye Kyo színésznő lesz a „Descendants of the Sun” című filmben.

A „Descendants Of The Sun” című filmben az Egyesült Nemzetek különleges békefenntartó erőinek tisztjét alakítja. A karaktere az a fajta ember, akinek minden érzelgősség nélkül kell döntéseket hoznia életről-halálról. Song Hye Kyo egy sebészt alakít, aki egy nemzetközi jótékonysági szervezetnél dolgozik. A humanitárius szervezet egészségügyi ellátást biztosít a katasztrófák által érintetteknek. A két szereplő találkozik és egymásba szeretnek, miközben szörnyű körülmények közé kerül.

A dráma 2015 végén vagy 2016 elején kerül adásba.