A Dragon Age: Inquisition idén novemberben érkezik, és a PCGamer UK Magazine néhány új információt hozott nyilvánosságra a játék történetéről, kísérőiről, területeiről és játékmenetéről. A Dragon Age: Inquisition a Frostbite 3-mal fog működni, és azon kevés címek közé tartozik, amelyek támogatják az AMD Mantle API-ját.

A NeoGAF tagja, „Ridesh” szerint itt van néhány új funkció, amelyet a játékban látni fog.

Játékmenet:-A Red Lyrium egy mágiaellenes anyag... a normál (kék) líriummal ellentétes erő.
-A taktika be van kapcsolva (automatikus mesterséges intelligencia beállítások, ahogy az író leírta), és láthatóan be lehet állítani, hogy egy mágus társ mennyi manát tartson tartalékban, és melyik HP küszöbértéknél használjon egy kísérőt egy bájital. taktikát.
- Egy terület egyes részei megtisztítása után táborokat állíthatsz fel azon a területen, ezek hozzáférést biztosítanak a felderítőkhöz, és megszerezheted a hatalmat, az erőforrást, amit a műveletekre költesz.
- A térkép bizonyos részei zárolhatók, amíg nem törli a többieket.
-Bizonyos területeket megjelölhet műveleti pontként a térképen, hogy kezelni tudja őket, amikor visszatér a műveleti bázisra, a Skyholdra.
- Műveleteit a Skyhold-i háborús asztalon keresztül irányítja, és ezáltal olyan erőforrásokhoz jut, mint az arany és a zsákmány vagy az ügynökök. A műveletek egy része a fő cselekményhez kötődik, mint például a Val Royeux-i kegyházat érintő művelet.
-Néhány műveletet azonnal megoldanak, és néhány esetben tanácsadót kell választania (Cullen, Leliana vagy Josephine) a megoldáshoz, ezek nem érhetők el a művelet végrehajtása közben.
- Van egy új erőforrás a hatalom mellett (amit a műveletekre költesz), amit befolyásnak neveznek.
- Az Influence inkvizíciós előnyöket biztosít, ezek négy típusra oszthatók: Erők, Titkok, Kapcsolatok és „Inkvizíció”.
-Az első három juttatás a tanácsadókhoz kötődik. Az Erők jutalma néggyel növelheti a bájital kapacitását; a Secrets jutalom növelheti a kódexbejegyzések felvételével szerzett XP-t; Az egyik Connections-perk jobb kereskedői ajánlatokat biztosít a ritka termékekre.
- A Skyhold megváltozik annak tükröződéseként, hogy melyik előnyt részesíti előnyben (nem fejti ki részletesebben, hogyan), bár ez nem kapcsolódik a dekorációhoz, mivel ezt manuálisan, menüből teszi. Az ablakoktól, a tróntól, a transzparenstől és a heraldikától kezdve a drapériákig mindent megváltoztathat.
- A sárkányharcok mindegyike forgatókönyv szerint készült, és megvan a saját személyiségük.
-A sárkányoknak mindegyik végtaghoz van egy fő egészségrúd és egy egészségrúd, nem tudsz hatalmas mennyiségű sebzést okozni anélkül, hogy ne foglalkoznál a végtagjaival.

Társak:

-Kihagyhatod a legtöbb társad toborzását, és szinte bármikor kirúghatod őket az inkvizícióból.
-Vivienne: Dióhéjban ambiciózus. Valószínűleg ő volt az, aki a legtöbbet veszítette az elsöprő káoszból. A máguskör szétesik.
-Solas: 'Solas hozzáértő, logikus, nem hajlandó hinni a rosszban és a jóban... ami miatt karakterként teljesen lenyűgöző.'
-Dorian: 'Dorian, ő szórakoztató. Sok móka. Barátságos, jószívű, szimpatikus, és abból a nemzetből származik, amelyet mindenki rosszfiúnak tart.
-Sera: 'Kicsit őrült, és valószínűleg az határozza meg a legjobban, hogy megvet minden nagyérdeműt... azt akarja, hogy valaki gondoljon a megtámadt emberekre.'
-Varric: „Varric nagyjából Varric. Azzal a ténnyel foglalkozik, hogy most ott van a hölggyel, aki az ágyékán szúrt egy könyvet.
-Cole: 'Cole... Cole más. Mindent másképp lát. Nem olyan, mint mi, a Fehér Torony Szelleme.
- Cassandra: 'Pirom, impulzív, haragkezelési problémák... de hihetetlenül elhivatott, és mindent megtesz, hogy helyreállítsa a világot.'
-Iron Bull: 'Iron Bull humoros, elutasító, természetes karizmatikus vezető, de küzd azzal, hogy hal a vízből.'
-Blackwall: 'Elhivatott, szinte mentor figura, de egyedül is ember, nagyon régóta úton van, és ez valakit megvisel.'

Sztori:

-'A nagy szintek nyilvánvalóan nem tudják elbeszélni magukat; az lehetetlen. Ennek túl nagy a terjedelme. Lehetőséget kell adniuk a játékosoknak, hogy elmeséljék saját történeteiket, és végül ez az, ami ennek a nyitott világú játékmenetnek a felfedezéséből adódik. - Mark Darrah
- Van egy műtét, hogy megszerezzék Orzammar barátságát.
- Ítéletet fogsz mondani azon NPC-k felett, akik a Skyhold a la Awakeningen keresztül jönnek át. Megemlíti egy Ön által megölt barbár vezér fiát, aki a kastély kapujához ér, és a falhoz fojtott egy döglött kecskét, ami egyfajta rituális sértés a rokonának meggyilkolása miatt. Eldöntheted, hogy fegyvert adsz neki és követőinek, és száműzheted őket, rakodóba helyezed, vagy egy harmadik választást.
- Ítéletsorok, amelyek arra késztetik a játékosokat, hogy továbbgondolják döntéseiket.
-Mark Darrah a befejezésről és a játék folytatásának lehetőségéről: 'Viszonylag instabil állapotban kell hagyni a világot, de kellő felbontást kell hoznod ahhoz, hogy a sztori kielégítő végkifejletet kapjon.'

Területek:

-The Dales Highlands: Úgy tűnik, egy titokzatos hóvihar sújtotta a területet, és úgy tűnik, hogy ez a Vörös Templomosok munkája.
-A Ferelden Bogs: Egy élőholt mocsár.
-The Exalted Plains: Gyep számtalan elhagyott erőddel.
-The Still Ruins: Egy omladozó templomok démonokkal és Venatori-kultistákkal.
-Skyhold: Az Ön kastélya és hadműveleti bázisa, az író a ME Normandiához hasonlítja, bár sokkal nagyobb. Belül van egy kocsma, istállók, udvar, konyha, és egy tömlöc (bebörtönözhetsz embereket) és a hadiasztal.

Vegyes:

- Említik a „Sarhnia” szót, úgy tűnik, a Dalesben élő emberek, esetleg egy dalish klán.