(Fotó: instagram)
'Rendben van, hogy nincs rendben' színész, Oh Jung Se beszél a Holdról, Sang-Tae-ről

Az 'It's Okay To Not Be Okay' 2020 egyik legsikeresebb K-drámája. A rajongók még azt is feltételezik, hogy az összes idei díjat ők nyerhetik meg. nem egyezne bele?

A főszereplők és a mellékszereplők kemény munkája végül meghozta gyümölcsét, mivel a rajongók világszerte lekötik a drámát. Ahogy a show a végéhez közeledik, a rajongók még mindig többet szeretnének.Sok drámasorozat, amely mentális egészségügyi problémákkal foglalkozik, de a „Rendben van, ha nem jó” egyike azon keveseknek, amelyek sikeresen felhívták a figyelmet és eljuttatták történetét a nézőkhöz világszerte.

Manapság már sokan tisztában vannak az autizmussal, mégis vannak, akik diszkriminálják az autizmussal élőket. A nagyközönség még nem fogadta el teljesen, hogy az autizmus nem betegség; az autizmus spektrumzavar inkább egy olyan állapot, amely befolyásolja a gyermek szociális készségeit és viselkedését.Oh Jung Se, aki Moon Sang-Tae-ként játszik a drámában, Moon Gang-tae (Kim Soo-hyun) bátyja és egy felnőtt, aki autista spektrumzavarral vagy ASD-vel született. A színész fantasztikusan ábrázolta az autizmust, ami rávilágít az állapot kihívásaira.

A Netflix múlt havi sajtótájékoztatóján Oh Jung Se reagált arra, hogy karaktere hogyan befolyásolta a szereplők szerepének megítélését. Azt is elmondta a sajtónak, hogy nagyon óvatos, és sokat tanult Sang Tae képviseletéről. Keményen megpróbálta megszemélyesíteni a karaktert, de továbbra is úgy gondolja, hogy többet kell dolgoznia rajta.

(Fotó: instagram)
'Rendben van, hogy nincs rendben' színész, Oh Jung Se beszél a Holdról, Sang-Tae-ről

Amikor korán megkérdezték, azt mondta, hogy egy autizmusban szenvedő karaktert ábrázol; most azt mondja, hogy rosszul használta a kifejezést, mert amikor elkezdte képviselni Sang Tae-t, rájött, hogy az autizmus nem betegség. Ehelyett ez olyasvalami, amivel egyesek születtek.

Bár intenzíven tanulmányozta a karaktert, még mindig többet kell tudnia Sang Tae-ről. Számára azonban a legkritikusabb szempont, amin Sang Tae szerepében dolgoznia kell, a karakter ártatlansága, tisztasága és jószívűsége. Bár vannak sajátos vonásai és viselkedése, Oh Jung Se tudatában van annak, hogy Sang Tae bájt és ártatlanságot sugároz.

Sokan egyetértenek azzal, amit Oh Jung Se mondott. Sőt, a karakter segített rájönni a színészre, hogy az autizmus nem betegség, ezért ne meneküljön előlük mindenki. Ezzel a producerek azt remélik, hogy az embereknek ugyanaz lesz a felismerése, mint Oh Jung Se. Az embereknek meg kell tanulniuk elfogadni, hogy vannak szellemi fogyatékossággal születettek, és nem ártana, ha elfogadnánk őket, türelmünket és megértésenket kiterjesztjük feléjük.

Eközben néhány híres ember a mentális betegségek szószólója, ezt ugyanis sokan figyelmen kívül hagyták. Sokan még mindig őrültnek tartják a mentális betegségben szenvedőket. Ezen a drámán keresztül talán ráébredhetnek arra, hogy a mentális fogyatékos embereknek nagyobb szükségük van vigasztalásra, mint ítéletre.

Nézze meg a „Rendben van, ha nincs rendben” utolsó két epizódját augusztus 8-án és 9-én, 21:30-kor KST.