Ismét itt a „PS4 vs Xbox One”, és ezúttal arról lesz szó, hogy ezek közül a konzolok közül melyik lehet jobb médialejátszó, ha Blu-ray lemezekről van szó.

A válasz meglepő lehet, de az Eurogamer szerint a The Xbox One konzolt, amelyet többfunkciós médiaboxként/központként forgalmaznak, a PS4 felülmúlja a blu-ray lejátszást.

Ami a képminőséget illeti ebben a „PS4 vs Xbox One” meccsen, az Eurogamer szerint a csata nagyjából kiegyenlített.„A tényleges képminőséget tekintve mindkét konzol tiszta 1080p-s képet ad ki anélkül, hogy bármilyen módon mesterségesen megváltoztatná a forrásanyagot, vagyis a színpontosság, az élesség és a részletek azonosak. Figyelembe véve, hogy az Xbox One-nak át kell alakítania a Blu-ray-t digitális komponensről RGB-re, ez nagyszerű hír, korlátozva a különbségeket abban, hogy az egyes HDTV-k hogyan kezelik ezeket a forrásokat.

De itt minden lefelé süllyed az Xbox One számára a médialejátszók „PS4 vs Xbox One” csatájában, mivel a jelentések szerint az Xbox One meghibásodik, amikor 24 fps-es blu-ray-t játszik le, ha hosszabb ideig játszik filmeket ( 2 óra).

Az Xbox One 24 Hz-es lejátszásáról szóló felhasználói jelentések azonban nyugtalanítóak egy olyan konzol esetében, amely annyira a nem játékokra összpontosít. A 24 képkocka/mp a Blu-ray specifikáció alapvető része, és minden olyan modern eszköznek, amely megéri, gond nélkül képesnek kell lennie arra, hogy megfelelően kezelje ezt a képkocka-sebességet. Valójában a PS3 hibátlanul játssza le az anyagokat 24 Hz-en anélkül, hogy nemkívánatos mellékhatásokat okozna, és ebből a szempontból a PS4-et is ugyanolyan szilárdnak találtuk. Mégis ingatag talajon állunk az Xbox One-nal. Kezdetben azt találtuk, hogy a gép szilárd, 24 Hz-es jelet ad ki anomáliáktól mentesen, de több lemez tesztelése kétórás időszak alatt komoly hangszinkronproblémákat tárt fel, amelyek miatt a hang gyakran néhány másodperccel elmarad a videótól, függetlenül attól, hogy mi volt. hangbeállítás van kiválasztva, így az ebben a módban nézett filmek nézhetetlenek.

„Jelenleg az a megoldás, hogy az Xbox One-t 60 Hz-re kapcsoljuk Blu-ray lemezek lejátszásakor, de ez észrevehető remegést okoz, mivel a 24 képkocka/mp-es forrás egyenetlenül jelenik meg a 60 Hz-es kimeneten keresztül – ez nem éppen ideális megoldás. Valójában 24 Hz-es lejátszás közben időről időre némi remegést észleltünk, ami azt jelzi, hogy az Xbox One nem mindig kezeli megfelelően ezt a képkocka-sebességet.

De a PS4 nem teljesen hibátlan, mivel a PS4-nek van egy kis problémája a progresszív, 25 képkocka/mp-es tartalom megfelelő szétválasztásával.

'A konzol küzd a progresszív, 25 képkocka/mp-es, 1080i50-es kódolású tartalom helyes feloldásáért anélkül, hogy kis mennyiségű képinformációt eldobna, és az egyik képkocka részleteit a következő duplikált képbe keverné (minden tesztkonzolunk 1080i50-et ad ki 1080p50 felbontással, így mindegyik keret duplikálódik). A konzol kézi 1080i-re váltása nem mutat javulást, ami azt jelzi, hogy a gép a kimeneti felbontástól függetlenül belső sorváltást hajt végre.

De aztán az Xbox One-nak is megvan ez a problémája. 'Az Xbox One rendesen megkapja a deinterlacing részt, de aztán az 50 Hz-es kimenetet 60 Hz-re alakítja át, ami rezgést okoz – minden öt 'natív' képkocka után egy hatodik duplikáció kerül hozzáadásra.'

Ha többet szeretne olvasni erről a csatáról, ahol az Eurogamer nemcsak a blu-ray lejátszást, hanem a két konzol egyéb szempontjait is összehasonlítja, kattints ide .