A Pokemon X és Y ütős siker a Nintendo számára, de úgy tűnik, hogy az egyik funkció vagy annak hiánya feldühíti a meleg játékosokat, és egy bizonyos „gaymer” hangot ad bosszúságának az azonos neműek tenyésztésének hiánya miatt a Pokemon játékokban.

Az „Erasure-H8er” egy blogger, amely a „Gaymer Problems”-ről írt bejegyzéseiről ismert. A „gaymer problémák” azok az esetek, amikor egy bizonyos játék állítólag diszkriminálja a meleg játékosokat.

Az „Erasure-H8er” egyik legnépszerűbb bejegyzése a „GAYmer Problem #2” bejegyzése. Az „Erasure-H8er” szerint a „GAYmer Problem #2” a következő:– Szerintem ez a szexuális törlés a javából. Nem tudom eldönteni, hogy az egész Pokemon világ teljes heteronormatív kiváltsága szatíra-e, vagy a japán játéktervezők ennyire vakok a GAYmerek helyzetét illetően szerte a világon. A legrosszabb az, hogy mi nemzetként nem léptünk fel az igazságtalanság megállítása érdekében. Minden szexualitású pokémonnak képesnek kell lennie szaporodni, Nintendo!!

(Hülye Cishet Pokemon)'

Az „Erasure-H8er” bejegyzése olyan népszerűvé vált, hogy az emberek trollnak vagy egyszerűen őrültnek bélyegezték.

A Reddit felhasználói megjegyezték, hogy az „Erasure-H8er” valószínűleg csak egy troll, a cikk pedig a jogaikért küzdő melegek szatírája.

'synthion' felhasználó megjegyzést fűzött: 'ez szatíra', amikor a felhasználók megkérdezték, hogy a cikk valódi-e. A 'fogyatkozó' felhasználó ugyanezt mondta: 'Ez valószínűleg szatíra, de valójában vannak olyan emberek, akik Homestuck-ból származó trollként azonosítják magukat.'

'Erasure-H8er' ezután újabb bejegyzést írt a 'GAYmer Problémák #2'-ről és az emiatt kapott gyűlölet-mailekről.

„Úristen, úgy csináltam a Pokémon bejegyzést, mint örökké, és az emberek még mindig szégyellnek ezért. Elnézést, hogy egyszer az életben progresszív vagyok. Nyilvánvaló, hogy a Pokemonok kitalált lények, így ha a Nintendo megvalósítani akarta az azonos nemű tenyésztést, megtehetné. De nem hajlandók tudomásul venni más létezését, mint a cicset módját. Jaj.

De mit gondolsz? Túl sok kérni az azonos neműek tenyésztését a Pokemon-játékokban, vagy be kell építeni a jövőbeli játékokba? Hallgassa meg az alábbi megjegyzésekben!