A Philadelphia Phillies a Chicago Cubs csapatával találkozik egy INGYENES ÉLŐ online Baseball-mérkőzésen a Wrigley Fieldtől Chicagóban 14:20-kor (ET).

Miközben Cliff Lee úgy tűnik, felépül, és veretlen marad a Cubs ellen, Samardzija azt reméli, hogy egy új megközelítéssel elsőként nyeri meg a Philliest, mióta újonc volt, mivel a Wrigley Field 100. évének első sorozata szombaton folytatódik.

Lee-hez (1-0, 14.40 ERA) hasonlóan Chase Utley is megpróbálja folytatni a sikerét a Cubs ellen, miután két futamú hazai és RBI-s egyszeriben 7-2-re megnyerte a Philadelphia csapatát a Wrigley centenáriumi ünneplésének első meccsén. Utley, 7 a 18 ellenében, 0,400-at ért el 20 RBI-vel az utolsó 18 meccsén a Chicago ellen (1-3).Lee az előző szezon nagy részében ezt a fajta dominanciát mutatta, 2,87-es ERA-val a 10. helyen végzett a főversenyeken, és 2,55-ös értéket ért el a tavaszi edzéseken, de a hétfőtől korántsem volt éles. A 13 éves veterán pályacsúcsot végzett azzal, hogy nyolc futást engedélyezett öt inning alatt 11 találattal, de így is legyőzte korábbi csapatát, miközben a Phillies 14-10-re nyert Texasban.

„Nem szeretek a dobóoldalon lenni, de szerencsére felülmúltuk őket, és megnyertük a győzelmet, ami a legfontosabb” – mondta Lee, miután 2013-ból a legrövidebb pályára állt.

A balkezesnek volt egy ütése, miután 222-vel végzett, és a második helyen végzett az NL-ben. Samardzija a negyedik lett 214-gyel, de nem bánná, ha lefaragna ezen az osztályon, abban a reményben, hogy hatékonyabb lesz.

Pontosan ezt tette hétfőn, amikor hét inninget ment, de csak 89 pályára volt szüksége, mivel a Cubs 1-0-ra kikapott a Pittsburghtől 10-ben. Samardzija (0-0, 0,00) három ütést kapott, ami 2013-ban elérte a legalacsonyabb összesítést.

„Ez az, amit keresünk” – mondta Samardzija a Cubs hivatalos honlapján. „Nyilvánvalóan ütni fogunk a leütéseknél, de nem ez a legfontosabb. A legfontosabb dolog az, hogy tartsa vissza a pályán a visszaszámlálást, és hogy a sértődjön vissza az üregbe. Erre fogunk törekedni idén, megtámadni a zónát, intelligens pályákat készíteni, és a sztrájkot akkor folytatjuk, amikor szükségünk van rá.

Talán ez a beállítás segíthet Samardziának megoldani a Philliest (2-2). 0-2-re áll 14,18 ERA-val három rajtnál ellenük, köztük kettőt az előző szezonban, mivel 10 inning alatt 14 futást és 19 találatot ért el. Első főbajnoki győzelmét, és kilenc meccsből csak egyet aratott Philadelphiával szemben, 2008-ban megkönnyebbülten játszott.

Lee ezzel szemben 4-0-ra áll 1,95-ös ERA-val a Cubs elleni hét rajtban, bár tavalyi egyetlen meccse velük volt kissé ingatag. Az augusztus 31-i Wrigleyben elszenvedett 4-3-as vereség öt inningje alatt három futást – kettőt szerzett – és kilenc találatot adott fel három sétával.

Wellington Castillo két találatot ért el Lee ellen azon a napon, pénteken pedig szólóban volt otthon, ami 0,429-es átlagot ért el kilenc RBI-vel a Philadelphia elleni utolsó hét meccsen.

A Phillies veteránja, Jimmy Rollins visszatér, miután két meccset kihagyott második gyermeke születése után. Az első két meccsen öt RBI-t szerző Rollins pénteken az eredeti felállásban volt, mielőtt 'belső kommunikációs hiba' miatt megkarcolták, Ryne Sandberg menedzser szerint.

'Minden rendben van' - mondta Sandberg a csapat hivatalos honlapján. – Jó lesz indulni (szombaton).