Park Myung Hoon, aki először mutatkozott be a BIFF színpadán, hálás szívét fejezte ki, és azt mondta: „Nagyon köszönöm. 20 évig folytathattam az életem. Folytathattam a színészetet. Nagyon megdöbbentem és megijedtem, amikor láttam. Megdöbbentem és féltem, de még jobban megdöbbentem, amikor bejelentették az eredményeket. Csodálatos pillanat volt számomra, hogy csatlakozhattam a „Parasite”-hoz.

Park Myung Hoon emellett köszönetet mondott a rajongóknak és a nézőknek Lee Jung Eun színésznőnek, aki nem tudott részt venni a ceremónián. Hozzátette: 'Ezt a díjat Lee Jung Eunnak fogom átadni, aki keményen dolgozott.'

Eközben a BIFF október 3-án kezdődött, és 10 napig lesz Busanban. A díjátadón kiváló művészek és filmesek vesznek részt az elmúlt évek során elismert remek alkotásaikkal együtt. A fesztiválon a 10 nap alatt filmeket vetítenek.Másrészről különböző művészek már most is hoznak különféle díjat, például Jeon Yeo Bin, aki megkapta az „Újonc színésznő díjat”, és Seong Yu Bin is megkapta az „újonc színészi díjat”. Lim Yoona is átvehette a „Popular Star Award” díjat, aki nemrégiben 9 millió mozilátogatót mozgósított az „EXIT” című filmjéért. Yoona azt mondta: „Boldog nyaram van, mert annyira szerettem az „EXIT”-et, hogy népszerűségi díjat kaptam. Szeretnék üdvözölni mindenkit. Kérem, támogassanak a jövőben.

Továbbá Do Kyung Soo megkapta a férfi megfelelőjét a „Népszerűségi díjért” a „Swing Kids” című filmjéért. Ezenkívül Ki Joo Bong és Jeon Do Yeon nyerte a „Legjobb színész”, illetve a „Legjobb színésznő” díjat.

Az 1858-ban indult filmfesztivált az 1973-as 16. díj átadása után leállították, és a legutóbbi, 2008-as Busani Nemzetközi Filmfesztiválon folytatódott. A díjátadás eredményein és a filmvásznon túlmenően, a riporterek, a nézők és a rajongók az éves rendezvényen résztvevő sztárok divatkifutóját is várták.