Ez azért van, mert az eredeti film annyira sikeres, hogy Guillermo del Toro rendező már a Pacific Rims című film harmadik részének terveit készíti? A folytatás még ki sem jött, de a rendező már nagyon várja a Pacific Rim 3 forgatását, sőt, még a lehetséges cselekményről is beszél, amit majd bemutat.

Amikor Colliderrel beszélt az általa készített legújabb filmjéről, ún Az élet könyve, Guillermo del Toro rögtön belevetette magát, és beszélt a harmadik film epikus terveiről, amelyekre már készülnek, még akkor is, amikor még a Pacific Rim 2 forgatását végzik. Valójában a Pacific Rim 2 a Pacific Rim 3 szem előtt tartásával készül. , ezért számítson arra, hogy a második film mindent beállít, ami a harmadik részben fog történni.

A rendező, aki egyben a Pacific Rim 2 írója és rendezője is, elárulta, hogy lesznek meglepetések, hogy mely karakterek játsszák majd a szerepüket a harmadik filmben.'Néhány kedvenc karaktered visszajön, mások nem, mert úgy döntöttünk, hogy ambiciózusan fogunk forgatni, és azt mondjuk: 'Reméljük, lesz három filmünk, szóval néhány szereplő a második végén bejön, abban a reményben, a harmadikon fel fog emelkedni.''

Emlékeztetni kell arra, hogy az első Pacific Rim film, amely 2013-ban jelent meg, Charlie Hunnam ( Anarchia fiai ), Idris Elba ( 12 év rabszolgaság ), Rinko Kikuchi, Charlie Day, Robert Kazinsky, Max Martini és Ron Perlman. A film a jövőben játszódik, amikor a Föld bolygó háborúban áll a Kaijus nevű szörnyetegekkel. A sci-fi film ragyogó kritikákat kapott, világméretű, 411 millió dolláros bevétellel. A folytatást 2017-ben adják ki, és bár a rendezőnek már nagy tervei vannak a Pacific Rim 3-mal kapcsolatban, elismerte, hogy még 4-5 hónapba fog telni a forgatókönyv kidolgozása.