A legtöbb androidos okostelefon manapság úgy készült, hogy az energiahatékonyságra összpontosítva gyorsaságot és teljesítményt kínáljon. A fogyasztók számára az akkumulátor élettartama a legfontosabb, amikor új okostelefont vásárolnak.

Ezt szem előtt tartva a The Motoring Crunch úgy döntött, hogy segítő kezet nyújt azáltal, hogy felsorolja a legjobb akkumulátor-üzemidőt kínáló okostelefont.

Kezdetnek ott van a Philips Philips. Ez az eszköz nem egy mainstream márka az okostelefon-iparban, de hatalmas 5300 mAh-s akkumulátorral készült. A Philips energiaforrása olyan hatalmas, hogy okostelefon helyett akár power banknak is nevezhetjük. A specifikációk is megfelelőek, ami jó vásárlást tesz lehetővé.Aztán ott van a ZTE Nubia X6. A 4250 mAh-s akkumulátor elegendő energiát kínál az X6 számára, hogy napokig működjön. A dolgok hátránya, hogy az X6 6,44'-es kijelzője nagy teljesítményszívó, és a nagy akkumulátor nem lesz elég a felhasználók számára.

Mélyebbre ásva úgy tűnik, hogy a Gionee M2 messze a leghatékonyabb telefon. A 4200 mAh-s akkumulátor 555 órán keresztül képes készenlétben tartani a készüléket. Ráadásul a felhasználók 31 órányi megállás nélküli beszélgetést élvezhetnek.

Összességében a Philips Philips és a Gionee M2 a legjobb készülékek. Elképesztő, hogy a kisebb márkák mennyire képesek hosszabb akkumulátor-élettartamot kínálni, mint a mainstream készülékek.