Az Oklahoma City Thunder az NBA-mérkőzésen HD-ben és iPhone-ban találkozik a Chicago Bullsszal a United Centerből Chicagóban este 20:30-kor (ET)

A Thunder a legutóbbi országúti mérkőzéseinek nagy részét annak ellenére küzdötte meg, hogy megnyerje Kevin Durant nagy gólszerzési erőfeszítéseit, és egy ferde hazai vereség után a hétfő esti meccsre készül a United Centerben.

A Chicago (37-29) egymás elleni győzelmet aratott a hat meccsig tartó hazai pályán, miután az első három versenyből kettőt elveszített, Noah pedig majdnem tripla duplát ért el minden egyes győzelménél. Csütörtökön a Houston 111-87-es legyőzésekor egy gólpasszt kapott, szombaton pedig a Sacramento elleni 94-87-es győzelmet aratott.

A 17-ből 13-ban győztes Bulls egy olyan Thunder csapattal mérkőzik meg, amely nyugaton a második, de hatból négyet elveszített idegenben, és a január 7-14. közötti hárommeccses csúszás küszöbén áll. Az összesített kétmeccses győzelmi sorozatuk is megszakadt, 109-86-ra kikapott a Dallas ellen vasárnap.

Az Oklahoma City (48-18) ebben a szezonban az egyik legrosszabb lövőteljesítményét érte el ebben a vereségben (36,7 százalék), és Russell Westbrook hiánya sem segített rajta. A pontőr kiült pihentetni sebészetileg megjavított térdét, de várhatóan hétfőn tér vissza.

A legutóbbi négy meccsén 27,3 pontot átlagoló Westbrook 20 pontot és 10 gólpasszt jegyzett a Chicago ellen december 19-én, 107-95-re megnyert meccsen. Durant a meccs legjobb 32-es győzelmét szerezte, a vasárnapi vereségben pedig 30-at szerzett, ami a 31. egymást követő játékban 25 vagy több ponttal.

Joakim Noah csapatcsúcsot jegyzett 23 ponttal és 12 lepattanóval a Chicago sorozatban negyedik vereségén az Oklahoma City ellen decemberben. A Bulls a legutóbbi négy hazai találkozóból hármat elbukott.

A Chicago a legutóbbi négy meccsén összesen 35,2 százalékot, míg a Thunder 48,7 százalékot lőtt. A decemberi győzelem során 51,2 százalékot lőttek, a Bulls pedig mindössze 37,7 százalékot szerzett.

A játékot élőben közvetítjük a www.nbalivestreamingfree.net oldalon