Jó hírnek tűnik a játékosok számára, mivel az NVidia hivatalosan is bemutatta a GTX Titan X-et, amely állítólag a ma elérhető legerősebb egy GPU-s megoldás.

Még 2013 februárjában, amikor az NVidia bevezette a Titan márkát, megszegték a GPU elnevezési konvencióját, hogy nagyobb hatást érjenek el.

A kártyával kapcsolatos néhány részlet felszolgálása után a GDC 2015 , az NVidia, a grafikus feldolgozó egységek (GPU-k) és a chip-rendszerű egységek (SOC) gyártója a mobil számítástechnikai piac számára. hivatalosan is elindították a Titan sorozat legújabb ajánlata, a Titan X.a dobozomat megjegyezték, miközben a felhasználók izgatottan várták a következő generációs GeForce 700 kártyát, a technológiai óriás piacra dobta a GeForce GTX Titan-t, amely 7,08 milliárd tranzisztort használ fel hatalmas, 1000 dolláros áron. Annak ellenére, hogy hat hónappal később a Radeon R9 290X hasonló teljesítményt nyújtott fél áron, az Nvidia nem volt hajlandó megváltoztatni a Titan MSRP-jét.

A Titan X a hatalmas, 12 GB-os GDDR5 VRAM-jával a legnagyobb egyedi GPU grafikus kártya megoldás a piacon. GameDebate .

Ennek ellenére a GTX Titan X megfelel-e a piac legnagyobb játékfelbontásának, azaz az Ultra High Definition követelményeinek; 4X, 3840x2160 vagy 8 294 400 pixel még nem látható.

Alapján AnandTech , a GTX Titan X az NVidia zászlóshajó videokártya-sorozatát a Maxwell kezeléssel büszkélkedhet, amely minden új funkcióval, valamint jelentős teljesítménynövekedéssel büszkélkedhet, amelyet a felhasználók a Maxwell tavalyi GTX 980-nál tapasztaltak. Titan, van néhány lényeges különbség, ami miatt az új Titan nem olyan, mint az eredeti fogyasztói kártya. A teljesítmény szempontjából azonban az NVidia a GTX Titan X-et olyan lenyűgözővé kívánja tenni, mint az eredeti.

Ennek érdekében az NVidia összeállított egy új Maxwell GPU-t, a GM200-at (Big Maxwell). Magas szintű nézőpontból a GM200 a logikai szélsőségébe vitt GM204. Energiaéhesebb, mint a GM204, nagyobb és gyorsabb. Az AnandTech megjegyezte, hogy 8 milliárd tranzisztorral, amelyek 601 mm2-t foglalnak el, ez az NVidia valaha volt legnagyobb GPU-ja. Valójában hosszú idő óta először gyakorlatilag minden milliméterét a grafikus teljesítménynek szentelik, ami a Maxwell teljesítményhatékonyságával párosulva félelmetes ellenséggé teszi.

GTX Titan X

CUDA magok

3072

Textúra egységek

192

ROP-ok

96

Core Clock

1000 MHz

Boost Clock

1075 MHz

Memória óra

7 GHz-es GDDR5

Memóriabusz szélessége

384 bites

VRAM

12 GB

FP64

1/32 FP32

TDP

250W

GPU

GM200

Építészet

Maxwell 2

Tranzisztorok száma

8 milliárd

Mf Process

TSMC 28nm

Indítási dátum

'15. március 17

Indítási ár 999 dollár


A felhasználók közvetlenül az NVidiától szerezhetik meg a GTX Titan X-et, és néhány héten belül olyan online kiskereskedelmi partnereken keresztül is beszerezhetik, mint a Newegg és az Amazon. A kártya ára 999 dollár.