A 2014-es NBA-döntő 5. meccse [Ingyenes élő közvetítés és tévéműsor] az AT&T Centerbe fog visszatérni, ahol jelenleg négy San Antonio 1999-es, 2003-as, 2005-ös és 2007-es bajnoki címe látható.

Az 5. meccs után még egyet emelhetnek a Spurs hazai pályáján.

Az elmúlt két meccsen a San Antonio Spurs csapatként tökéletesítette a kosárlabdát, és minden passz, érintés és extra passz, valamint önzetlen játék öröm nézni.De nem a Miami Heatnek, amely vasárnap este kockára teszi a címét. A 2013–2014-es szezontól kezdve sok kosárlabda-szakértő és szurkoló várta már Miami várható háromfősét.

A hősjátékosoknak el kell kezdeniük szembenézni a valósággal, és be kell vallaniuk maguknak, hogy odajutni nem lesz olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. 1-3-ra kikapott a legjobb formában lévő San Antonio Spurs ellen, a Miami Heat minden bizonnyal a falnak támasztja a hátát.

Az NBA-döntők történetében egyetlen csapat sem tért vissza 1-3 lyukból, és ezt bizonyára LeBron James és társasága is tudja. De ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen.

A legutóbbi két meccsen elért játékszintjükkel minden bizonnyal lehetséges a rájátszás harmadik meccsének elvesztése, ami az első ebben a Miami Heat-korszakban azóta, hogy a 2010–2011-es keleti konferencia döntőjében zsinórban három meccset elveszítettek a Boston Celtics ellen.

Még mindig van egy kis remény a fő szupersztárjuk szerepében, James még nem engedett be. A miami „Big Three” közül csak James volt következetes, és az első négy meccsen 20-nál több pontot szerzett. A címet követően Wade és Bosh várhatóan jelentősen javítani fogja a játékát annak érdekében, hogy életben maradjanak a három tőzeggel kapcsolatos reményeik.

A pontembernek, Mario Chalmersnek és a többi Miami-tartaléknak is elegendő mértékben hozzá kell járulnia ahhoz, hogy kompenzálja a San Antonio pontozógépét.