Jó hír a GoPro felhasználóknak, mert a GoPro Hero 4 megjelenési dátuma megerősítette azt a hírt, hogy a megjelenési dátum elhalasztották!

A GoPro több terméket is piacra dobott, és a kamerákat általában extrém sportok élőszereplésére használják. A GoPro inkább a szabadidős és az extrém sportfotózás világának jelensége. A kamerák minden körülmények között elképesztően képesek működni, és behatoltak minden légkörbe, a levegőbe, a vízbe és a földre. A kamera masszív és könnyű, súlya kevesebb, mint 100 g. Ez egy akciókamera, és egy speciális szörfözéshez való rögzítéssel rendelkezik; kihagyja az oszlopokat, autókat, deszkákat és szinte bármi mást, ami mozgásban van. Eredményeit 4K minőségben megjeleníthető videókon keresztül oszthatja meg.

A GoPro Hero 4 sok izgalmat kelt a technológia világában. Sok a találgatás, és úgy tűnik, hogy a készülő kamera kiemelkedő lesz, sok egyedi és erőteljes funkcióval.A Hero 3-at A7-tel szerelték fel, míg a Hero 4-ben állítólag A9-es chip lesz. A GoPro Hero 3 4K felvételi funkcióval rendelkezik, 15 képkocka/másodperc sebességgel. A pletykák szerint mivel a GoPro Hero 3 az A7 Hybrid DV/DSC, 1080p60 Camera SoC-t használja, természetes, hogy az új kamerát az A9-re frissítik. Ez azt jelenti, hogy a GoPro képes lesz 4K-s videók rögzítésére, másodpercenként 30 képkocka sebességgel. Jelenleg nincs más kamera, amely ilyen sebességgel 4K videókat tud rögzíteni. Ezenkívül az A9 képes lesz 1080p-s felvételek rögzítésére 120 képkocka/másodperc sebességgel és 720p-s felvételek rögzítésére 240 képkocka/s sebességgel. Ez a fajta felvétel lenyűgözően sima lassított felvételt eredményez a magas képsebességek miatt. Valójában ez az ideális hordozható kamera víz alatti felvételek készítéséhez, más extrém sportokhoz és hasonló helyzetekhez.

Az A9 4K funkcióit 2014 januárjában jelentették be, szóval lehet, hogy az új GoPro-kiadáshoz be fog működni. A chip frissítése azonban az ár emelkedését is eredményezi. A kamera formáját is befolyásolhatja valamennyire, de ezt a GoPro biztosan bírja, hiszen nem újdonság. Az SD-kártya szükségleteinek szem előtt tartása, valamint a méret és a költségek csökkentése érdekében a bitsebesség terén némi áldozatot kell hozni. Ez azt jelenti, hogy a bitsebesség alacsony lesz, és a felvétel minősége magas.

A GoPro Hero 4 vízálló kamera lesz. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó körülbelül 60 méteres mélységben tud videózni. Ez annak köszönhető, hogy a lapos lencse lehetővé teszi. Ezzel a fényképezőgéppel állóképek is készíthetők. A GoPro Hero 4 Wi-Fi modult és egyéb alkalmazásokat is tartalmaz majd. HDMI-porttal is rendelkezik a videók feltöltéséhez és megosztásához. A fényképezőgép USB-portja lehetővé teszi a kamera csatlakoztatását bármely más eszközhöz.

Amint a GoPro Hero 4 megjelenik, biztosan az egyik legjobb fényképezőgép lesz a piacon. A funkciók továbbfejlesztve lesznek a GoPro Hero 3-hoz képest, és hasznosak lesznek az extrém sportok pillanatainak megörökítéséhez.

Amint arról a The CineLens News Center beszámolt, a GoPro Hero 4 a tervek szerint 2015 márciusában jelenik meg.