A Sony eredetileg 2016. március 23-ra tűzte ki a Jack Black főszereplője, Goosebumps című filmet, március 2015-ben pedig a Smurfs névtelen újraindítását tűzte ki célul 2015 augusztusára. A Sony most azt mondja, hogy a rendező, Rob Letterman adaptációja a népszerű R.L. Stine könyvsorozatból először augusztus 7-én jelenik meg. , 2015, a kis kék srácok pedig 2016. augusztus 5-én térnek vissza a mozikba a 3. fordulóban.

Elődjéhez képest az élőszereplős/filmes hibrid folytatás, a The Smurfs 2 nagyjából bombázott, amikor debütált tavaly ugyanazon a hétvégén – egészen pontosan augusztus 2-án. Így a harmadik körben a Sony a Gnomeo & Juliet és a Shrek 2 sisakját, Kelly Asbury-t használta, hogy egy teljesen animációs filmet rendezzenek új dizájnnal és környezettel, amelyek a lények eredetére összpontosítanak, és jobban hozzá vannak szabva az eredeti grafikához.

Ezzel a lépéssel Goosebumps szembeszáll a Fox's Assassin's Creeddel. Így a jelenlegi helyzet szerint az Original Film's Goosebumps ellenprogramozza a Fox Assassin's Creed című videójáték-adaptációját, és az Untilted Smurfs Movie-nak még nincs versenytársa a hétvégén.A 'Libabőrös' főszereplője Jack Black, mint Stine, aki a filmben úgy védi meg a világot a szörnyektől, hogy könyvekbe zárja őket. Dylan Minnette egy új gyereket alakít a városban, aki véletlenül szabadjára engedi a szörnyeket a kézirataikból, és arra kényszeríti őt, Stine lányát (Odeya Rush) és magát a szerzőt, hogy visszahelyezze őket oda, ahol valók.

Rob Letterman fogja rendezni, aki Blackkel dolgozott a „Gulliver utazásai”-ban. A producere Neal H. Moritz az Original Film szalagcímén és Deborah Forte, a Scholastic Entertainment munkatársa.

Eközben a harmadik Törpök filmet, amelyet a franchise újragondolásaként hirdetnek, Kelly Asbury rendezi, a producer pedig Jordan Kerner, Mary Ellen Bauder társproducerével.

A harmadik film nem folytatása vagy előzménye az első két élőszereplős/CG hibrid filmnek, amelyek összesen 910 millió dollár bevételt hoztak világszerte.