Lee Min Ho színész, IU és Song Il Gook azon k-celebek közé tartoznak, akik segítséget nyújtottak a nepáli földrengés áldozatainak.

E hírességek mindegyike körülbelül 92 000 dollárt adományozott áldozatsegítő jótékonysági szervezeteknek.

Az április 25-én történt földrengésben 7000 ember halt meg, kétszer annyian megsérültek, és több százezer ember maradt hajléktalanná.

Az IU a gyermekáldás koreai ünnepén, a Gyermeknapon adományozta a Green Umbrella Gyermekalapítványnak. Május 5-én, a gyermeknapon általában különleges tevékenységeket tartanak a gyermekek számára, és sok gyermek ajándékot kap.

A hamarosan a „Producer” című drámában látható színésznőt meghatták a földrengés következtében hajléktalanná vált gyerekek történetei. A történetek a gyermeknap közeledtével még szomorúbbnak tűntek, mivel a nepáli gyerekeknek nem lesz lehetőségük megünnepelni egy ilyen napot.

„Hallottam néhány gyerekről, akik nem tudnak elmenni sehova a szüleikkel, vagy nem kaphatnak ajándékot” – mondta az IU az adományozási ünnepségen. – Tenni akartam valamit értük.

Amikor az IU bemutatta adományát, az alapítvány elnöke, Lee Je Hoon megköszönte nagylelkűségét.

„Köszönjük, hogy megemlékeztek azokról, akik nem tudnak olyan jól szórakozni, mint a többiek a gyereknapon. A pénzt arra fordítják, hogy boldogabbá tegyék ezeket a rászoruló gyerekeket.

A színész és a „Superman Is Back” állandó Song Il Gook 92 000 dollárt adományozott a Green Umbrealla Gyermekalapítványnak, hogy segítse a nepáli földrengés és más gyermekekkel kapcsolatos okok gyermekáldozatait.

– Együtt érzek a szegény gyerekekkel – mondta Song. – Én is apa vagyok. Úgy döntöttem, jót teszek a nepáli földrengés utóhatásaitól szenvedőkért, valamint a koreai beteg gyerekekért.

Lee Min Ho színész, akit utoljára a „Gangnam Blues” című filmben láthattunk, szintén adományozott, de ő az UNICEF nemzetközi gyermeksegélyszervezetnek adományozott.

92 000 dollárt adományozott Minoz rajongói klubja nevében.

Ügynöksége, a Starhaus Entertainment szerint azért adományozta rajongói klubja nevére, mert reméli, hogy a nepáli szenvedők hamarosan felépülnek, és személyesen szerette volna visszafizetni a szurkolóitól továbbra is kapott támogatást.
Korábban 2009-ben adományozott az UNICEF malária elleni kampányához. Globális rajongói klubja, Minoz jótékonysági célra adományozott az ő neve alatt. A rajongói klub sürgősségi segélyszállítmányokat biztosított, forrásokat gyűjtött könyvtárak építésére, és létrehozta a „Lee Min Ho-erdőt” Chilében, miután a földet 2011-ben egy erdőtűz pusztította.