A várva várt musical 'Pán Péter élőben!' Múlt csütörtökön sugározta az NBC, és sok kritikus várakozását sem érte el. Számos tényező befolyásolja, hogy a 3 órás produkció miért nem kapott pozitív visszajelzést a legtöbb kritikustól, ezért ne Allison Williamsre hárítsa a felelősséget, aki Peter Pan szerepében játszott.

A 26 éves színésznő leginkább az HBO Girls című sorozatában játszott Marnie-szerepéről ismert. Alapján New York Times , 'Kisasszony. Williams meggyőzően húzta le a brit akcentust, és összességében magabiztos, élénk és kellően szemtelen Peter Pan volt.

Egy másik nagy név a musicalben Christopher Walken, aki Hook kapitányként szerepelt. A híroldal szerint a színész saját inas karizmáját, stop-start dikcióját és patás izommemóriáját vitte bele a szerepbe. Szóval mi romlott el?Sarah Larson A New Yorker megpróbálta megmagyarázni, miért „Peter Pan Live!” nem sok dicséretet kapott. Azt mondta: „Bizonyos tekintetben a show kiszámítható volt, és bizonyos tekintetben ugyanolyan zavarba ejtő, mint maga a mai világ. Ahelyett, hogy egy fix pontról néztük volna a színészeket, akik repülnek, úgy tűnt, egyszerre vagyunk mindenhol, mintha üldöznénk őket vagy ugrálnánk.

A tudósító azt is mondta: „Az akcentusok folyamatosan változtak. Nem voltál biztos abban, hogy Pán Péter milyen nemű, korú vagy nemzetiségű, vagy hogy pontosan mire készül. Az elveszett fiúk, akik nem voltak hajlandók felnőni, felnőttek – az átlagéletkor körülbelül tizennyolc év volt, és úgy öltöztek, mint egy iskola előtti rögbicsapat tagjai.

Kevin Fallon A Daily Beast számolt be: „A musicalek általában durranással kezdődnek. Pán Péter furattal kezdődik. Hozzátette: 'Aztán ott van az a tény, hogy a legtöbb párbeszédnek, különösen annak, amit egy kalóz mond, csak az idő felében van értelme.' Fallon azt is mondta: „Volt egy elrettentő konfliktus a szeszély és a realizmus között. A díszletek – amelyek valójában a tervezés és a rendezés bravúrjai voltak – egy Lewis Carroll-lázálom maradványainak tűntek.

David Hinckley NY Daily News azt állította, hogy nem érezte a varázslatot. Azt mondta: „Az NBC éves élő zenei eseménye lendülettel és élénk tánccal járt csütörtök este. Hosszúnak és laposnak is tűnt, még akkor is, ha rövid időre szuperhős leszámolássá változott. Hinckley hozzátette: 'Nem segített, hogy a televízió soha nem közvetítette az élő színpadi zenei előadás varázsát.'

Nézze meg a 'Pán Péter élőben' klipjét! alább, és mondd el, mit gondolsz róla: