Függetlenül attól, hogy a Hallyu rajongói és kritikusai bevallják-e, az egykori EXO-tagok, Kris Wu (Kris, Wu Yi Fan) és Luhan több figyelmet kapnak Hollywoodból, mint az olyan vezető koreai színészek, mint Lee Min Ho vagy Kim Soo Hyun.

Ironikus módon egyik popénekesből lett színész sem koreai származású, és jelenleg Kínában népszerűsít, de felbukkannak Hollywood új arcaként, Hallyuként vagy a Koreai hullámként is ismert jelenségként.

Wu 25 éves énekes-dalszerző, aki Kantonban, egy központi közlekedési csomópontban született és nőtt fel, mielőtt 10 évesen Kanadába költözött.Luhan szintén 25 éves, és Pekingben élt, mielőtt Dél-Koreába utazott, hogy a Yonsei Egyetemre járjon.

2010-ben az SM Entertainment felderítette, és Wu mellett debütált az akkor még 12 tagú EXO csoport tagjaként.

Mindkét sztár az EXO-nál maradt, és a mandarin nyelvű kiadásokat népszerűsítette az EXO-M egységcsoportnál egészen addig, amíg 2014-ben meg nem próbálták érvényteleníteni a szerződésüket.

Az SM Entertainment-től való ellentmondásos távozásuk óta az ex-K-pop bálványoknak sikerült szerepet kapniuk a nagy amerikai kiadásokban, amelyeket olyan hírességek irányítanak, mint az Oscar-díjra jelölt színész, Matt Damon és az akció-szupersztár, Vin Diesel.

Luhan figyelemre méltó színészi debütálást nyújtott Xiang Qianjin mellékszerepében a '20 Once Again' című koreai sláger, a 'Miss Granny' kínai adaptációjában. A 2015. januári kiadás, amelyet a CJ Entertainment nemzetközi terjesztése is megerősített, megadta az alaphangot a jövőbeni színészi lehetőségeinek.

Ezt követően feltűnt a hongkongi vígjáték, a '12 Golden Ducks' szereplőgárdájában, amelyben a kínai nyelvű szórakoztató műsorok olyan szereplői is szerepeltek, mint Sandra Ng, Michelle Chen és Eason Chan.

Luhan a 2015-ös évet a krimi noirral, a „The Witness”-vel zárta, amely a kritikusok által elismert koreai film, a „Blind” remake-je. Linchongot, egy tinit alakított, aki belegabalyodik egy látássérült nőbe, amikor azt állítja, hogy szemtanúja ugyanannak a bűncselekménynek.

Míg EXO a „Star Wars: Az ébredő Erő” nagyköveteként szolgált Koreában, Luhan fénykardot is öltött, és misztikus Jedivé vált a „The Inner Force” kínai nyelvű kiadásával.

2016-ban debütál Hollywoodban, Matt Damon, Andy Lau és Willem Dafoe mellett a The Great Wall című amerikai-kínai koprodukcióban készült filmben.

Kris Wu színészként debütált a 2015. februári kínai romantikus melodrámában, a „Somewhere Only We Know”-ban.Ezt követően főszerepet kapott a „Mr. Hat.'

Wu-nak számos nagy horderejű projektje van a következő két évben, köztük a legutóbbi szereposztása a Vin Diesel akció-extravagánsban, az 'XxX: The Return of Xander Cage'ben. A tervek szerint csatlakozik Cara Delevingne-hez a Valerian and the City of a Thousand Planets című francia angol nyelvű tudományos-fantasztikus filmben.

Színészi munkáján túl is növekszik a profilja a 2016-os F/W Burberry kifutóshow-n való közelmúltban debütált kifutón és az NBA All-Stars meccsen a Drake csapatba való felvétele révén.

Míg az EXO után sikereket értek el színészi szerepekben, szólózenei kiadványaik Kínán kívül még nem hódítottak teret.

Zenei törekvéseiket az is meghiúsíthatja, hogy február 11-én bejelentették, hogy korábbi cégük, az SM Entertainment kapcsolatot létesített az Alibaba Music-szal, Kína egyik vezető forgalmazójával.

„Az SM Entertainment együttműködést kötött az Alibaba Grouppal” – jelentette a Sports Seoul. 'Az SM Entertainment és Kína legnagyobb e-kereskedelmi vállalata, az Alibaba Group bejelentette az Alibaba 4 százalékos részesedésének felvásárlását az SM Entertainment együttműködésével.'

Eközben az EXO, Luhan és Kris Wu egykori csoportja jelenleg Észak-Amerikában turnézik.

Mi a véleménye Kris Wu és Luhan sikeréről, miután távoztak az EXO-ról? Mit gondol, miért jutottak előre Hollywoodon belül? Megjegyzés alább.