A kanadai profi jégkorongvédő, Kris Letang frissen és fiatalon lépett fel. Levágta hosszú tincseit, és sokkal fiatalabb megjelenést öltött.

Letang úgy nézett ki, mint egy tiszta, fitt jégkorongozó, de ami kívülről nem látszik, az belül ijesztő.

Nemrég Letang agyvérzést kapott. Abban az időben fiatalon, 26 évesen a stroke közel sem volt olyan, mint amire számított.Január 29-én kora reggel Letang felesége látta őt a földön heverve, ébren, de nem tudott mozdulni. Senki sem tudta, mi történt vele, de néhány órával később már jól érezte magát, és még aznap repült a csapattal. Ám másnap nem tudott csatlakozni a Los Angeles Kings vagy a Phoenix Coyotes elleni csapathoz február 1-jén.

Marc-Andre Fleury kapus szerint „nem tudtuk, mi az. Kicsit nevettünk rajta. Eleinte nem volt félelem. Aztán ha megtudod.

– Azt hiszem, azt mondanád, ez megalázó.

Letangon végzett tesztsorozat után ekkor derült ki, hogy csak agyvérzést kapott. Az orvosok szerint az ilyen fiatal korban bekövetkezett stroke ritka volt – egészen pontosan 0,01 százalék. Az orvosok hozzátették, hogy nem kell műtétet végezni, és mehet jégkorongozni.

Letang szerint „Elég ijesztő volt. Nem voltam benne biztos, hogy újra fogok játszani. Abban a két hónapban, amíg nem tehettem semmit, tökéletes volt elgondolkodni az életen, és megbizonyosodni arról, hogy jó döntést hozok a továbbiakban. Tiszteletben kell tartanom azt a tényt, hogy nekem is van családom, és ha kockára akarom tenni az életemet, ha visszamegyek játszani.

Az orvosok azt mondták, hogy a hoki nem okozta a szélütést, és egyenlő a kockázata annak, hogy ismét agyvérzést kapjon, ha hokizik, vagy amikor csak sétál az utcán. De Letang továbbra is hajthatatlan volt.

Pascal Dupuis szélső szerint „Azt akarod, hogy jégkorongozzon, és azt csinálja, amit a legjobban szeret – kint lenni a jégen, a srácokkal lenni. Ugyanakkor nem akarja, hogy a magánélete szenvedjen, vagy valami nagyobb dolog.

Közvetlenül a stroke után Letang úgy érzi, hogy az élete egy kicsit más, mint korábban. Azt mondta: „nyilvánvalóan van változás. De ahogy az elején beszéltünk, amikor megtörtént, most meg fogom szokni. Ez a folyamat. Ez egy maradandó károsodás, amit az agyamban okoztak. Csak foglalkoznom kell vele, és gondoskodnom kell róla, hogy jól érezzem magam.

De most már jól érzi magát, ha rendelkezik vele.

Hozzátette: „Soha nem léptem volna jégre, ha nem éreztem volna jól magam. Ha körbenézel, a jégkorong az életem. Ezt szeretem csinálni. [De] ha nem lettem volna kényelmes visszatérni, soha nem éltem volna meg ezzel a lehetőséggel, különösen a családommal. 100 százalékosnak érzem magam.