A Kpop/Kdrama egy új sorozat a kdramákról, amelyek kpop bálványokat vagy olyan drámákat tartalmaznak, amelyek egy kpop zenekarra összpontosítanak. Minden dráma, amely a kettőt ötvözi, kedvencévé válik. És valószínűleg nagyszerű hangsávja lesz.

A sorozat első része a „Monstar” című új dráma, amely egy problémás bálvány történetét követi nyomon. Egyszerre sztár és szörnyeteg, mert olyan pszichológiai hegei vannak, amelyek soha nem gyógyultak be rendesen. Nemcsak a B2ST drámasztárja, Yong Joon Hyung lesz az első főszerepében, hanem énekelni is fog az OST-on. A BTOB tagjai a zenekar tagjait alakítják a drámában, és közreműködnek a filmzenében.

A 'Monstar' a 'Dream High' és a Shut Up Flower Boy Band' formulát alkalmazza a kdrama sikeréhez. Elhozza a zenét és a bálványokat egy középiskolába.Az idol rapper, Yong Yoon Sul Chant, a Men in Black rosszindulatú énekesét alakítja. A drámában Yoon Sul Chan menedzsercége megbünteti tetteit egy saesang stalker-rajongó incidensben azzal, hogy visszaküldi a középiskolába. Jaj. Ez kegyetlen. Senki sem akar visszamenni, aki sikeresen megúszta a középiskolát.

Yongnak személyesen nem voltak negatív saesang tapasztalatai a B2ST-vel kapcsolatban. Az énekesnő úgy látja, hogy az idoloknak hálásnak kell lenniük a lelkes rajongóknak. Tehát csak azzal kell játszania, hogy visszaküldik a középiskolába.
'A B2ST-vel szerzett tapasztalataim sokat segítettek a szerepemben' - mondta Yong. – Főleg, ha Yoon Seol Chan pletykákba és saesang-rajongóiba keveredik.

Miután szereplője, Sul Chan beiratkozott, csatlakozik egy bandához, és az általuk játszott zene segít neki, hogy megbékéljen a múlttal. Az újonc színésznőt, Ha Yeon Soo-t Min Se Yiként, Yoon Sul Chan szerelmeként jelölték meg. Az egykori kozmetikai modell aggódott amiatt, hogy az idol-rajongók hogyan reagálhatnak a szerepére, és nem lehetnek-e féltékenyek.

„Nagyon ideges vagyok” – mondta Ha Yeon Soo. – De igyekszem nem gondolni rá, és azon fogok dolgozni, hogy a legjobb oldalamat mutassam meg.

Ez a sorozat egy kicsit eltér a korábbi kpop/kdramas-tól az a tény, hogy a dél-koreai Mnet zenei csatorna készítette. Az Mnet és a tvN együttműködésével készült dráma ezen a héten mutatkozott be.

Shin Hyung Gwan rendező elmondása szerint a projekt már régóta készül, és a cél az volt, hogy „sikeresen vegyítsék a zenét és a drámákat, a koreai nézők által kedvelt két témát”.

És a kpop/kdrama rajongók szerte a világon.