Nem tagadhatjuk a koreai tévésorozatok csodálatát, és a filmek egyre népszerűbbek szerte a világon. Lelkes ez, mivel egyre több koreai színész kelt egymaga zsivajt nemcsak Ázsiában, hanem nemzetközi szinten is.

Mindezeken felül a koreai filmek és sorozatok határozottan az új hullámot jelentik a túlzásba vitt nézésre, mivel többnyire minden háztartást uraltak.

Egyes hírességek Koreában, míg mások külföldön születtek, és ez a színészlista azok közé tartozik, akik eljutottak Hollywoodba. Ázsiai létük nem akadályozta meg őket abban, hogy azt csinálják, amit szeretnek, ami természetesen a színészet.Lee Byung Hun

Viharárnyék szerepe miatt a filmben GI. Joe: A kobra felemelkedése ,' és annak folytatása,' GI. Joe: Megtorlás ', a színész kezdett világszerte elismertségre szert tenni. Lee az amerikai filmben is közreműködött. PIROS 2 ' val vel Bruce Willis , Catherine Zeta-Jones , Helen Mirren , és John Malkovich egy váratlan akció-vígjáték előtt PIROS .' Hollywoodi filmjei között szerepelt a „Terminator Genisys”, a „Misconduct” és a „The Magnificent Seven” .


Eső

Ez a K-pop ikon világszerte szenzáció lett, és nagy médiafigyelmet kapott. Nem csoda, hogy eljutott Hollywoodba, és szerepelt a „Speed ​​Racer” és a „Ninja Assassin” című hollywoodi filmekben.

Steven Yeun

Az AMC sikersorozatában, a „The Walking Dead”-ben közismerten Glennként ez volt a legnagyobb szerepe. Ez a színész határozottan hírnevet szerzett magának Hollywoodban. Amerikai filmjei között szerepel a „Mayhem”, a „Sajnálom, hogy zavarom” és a „Minari”. Sitcomokban is feltűnt Az ősrobbanás elmélet mint Sebastian és benne Jerry mint Chaz.

Ki Hong Lee

A színész-író, Ki Hong Lee a filmben nyújtott kitörési szerepéről ismert. A labirintusfutó ,'' Labirintusfutó: The Scorch Trials (2015), és Labirintusfutó: A halálkúra .' Ez a trilógia előtérbe helyezte ezt a dél-koreai születésűt. 2015 óta házas gyerekkori barátjával, Hayoung Choi-val.

Ken Jeong

Ken Jeong Detroitban született koreai szülők gyermekeként. Ben Chang szerepéről ismert a „Community” című sitcomban. Komikus szerepei között szerepelt a „The Hangover Trilogy” című vígjátékban. Feltűnt Michael Bay „Pain & Gain” és „Crazy Rich Asians” című filmjében is, amelyek kasszasikernek bizonyultak, és egy össz-ázsiai sztárszerepet kapott. Ráadásul ez a színész okleveles orvos Kaliforniában.

Nicole Bilderback

Szöulban született, ez a színésznő koreai, japán és kínai keveréke, de nagyjából egy teljesen amerikai lány. Utoljára akkor kapta meg, amikor újszülöttként örökbe fogadták Jim és Lois Bilderback szüleihez. Bár ma már nemigen látták a tévében, korábbi munkái közé tartozik a „Dawson's Creek”, „Dark Angel”, „Buffy, a vámpírölő”, „Hősök”, „A mentalista”, „Bring It On” és még sok más. . Nemrég fejezte be a filmezést Pocahontas szerepében a tévéműsorban. .'

Bobby Lee

San Diego-ban született, az első ázsiaiak között, aki szerepet kapott a MadTV-ben, és a legjobb volt benne. Ez a színész-író a filmben játszott szerepéről ismert. Nagyon Harold és Kumar karácsonya .' Nemrég fejezte be a produkciót a tévéműsorhoz. Magas és szoros .'

John Cho

Szöulban született, színészi karrierje kisebb szerepekkel kezdődött olyan projektekben, mint pl. Csóválni a kutyát ,'' Bowfinger ,' és ' Jobb szerencsét holnap .' A tini-romantikus vígjátékban nyújtott áttörést jelentő szerepével vált ismertté. amerikai pite ', és segített megalkotni a 'MILF' kifejezést. Különféle filmekben kezdett szerepelni, mint pl. Harold és Kumar Menjen a Fehér kastélyba , indie dráma Kolumbusz ,'' Keresés ,'' A harag ,' és még sok más.

Arden Cho

A texasi Amarillóban született Arden Cho színész-producer, aki leginkább a tévésorozatban játszott szerepéről ismert. Tini Farkas ,'' Chicago Med ,' és ' A Becsületlista Többek között olyan sorozatok is voltak, amelyekben részt vett. Most fejezte be a tévéfilm forgatását. A választék mint Elise Whisks.

Margaret Cho

Ez a San Francisco-i születésű színésznő, író és producer számos filmben és tévéműsorban szerepelt. Stand-up humoristaként kezdte, aki különböző hollywoodi filmekben és tévésorozatokban kapott szerepet, mint pl. A dadus ,'' Szex és New York ,'' 'Halálig ,'' Egy nem fogadott hívás ,'' Szellemekkel suttogó ,'' Family Guy ,' és még sok más. Sok könyvet írt és emberbarát.

Bár egyes koreai színészek az egymásnak ellentmondó időbeosztások miatt visszautasították a hollywoodi projekteket, a koreai hullámot nem lehet megállítani, hiszen egyre több koreai hírességet hívnak meg hollywoodi filmekbe.