Manapság sok dráma ad költségvetést a produkciójára, és ez sok ember figyelmét felkelti. A fantasy és akció jellegű drámák díszletei és speciális effektusai több költségvetést igényelnek. Néhány más produkciós csapat még Koreán kívül vagy más országokban is forgat és filmez, és nnem mellesleg a legjobb Hallyu színész castingja is a költségvetés legjelentősebb részét képezi.

Azonban nem csak a filmek vagy filmek költenek sokat a gyártási költségekre, hanem a K-Dramák is. A legjobb minőség biztosítása érdekében a produkciónak mindig nagy költségvetést kell készítenie a filmre vagy a drámára.

Feltetted már magadnak a kérdést, hogy valójában mennyibe kerül egy dráma gyártási költsége? Nos, itt van az a lista, amelyről a hírek szerint nagy költségvetést fordítottak egy gyönyörű alkotás elkészítésére.1. Az „Arthdal ​​Chronicles” 54 milliárd vont költött el

Az „Arthdal ​​Chronicles” Korea első ókori fantasy drámája. A dráma szereplői közé tartozik a legjobb Hallyu színészek, Song Joong-ki és Jang Dong Gun. Ez egy 18 epizódból álló dráma, amely három részre oszlik. A gyártás egy része Brunei országban készült. A forgatási jelenet másik része szintén Osan városában készült, amely Szöul déli részén, Gyeonggi tartományban található.

Ennek a drámának a producere a híres Studio Dragon, amely olyan kiváló minőségű drámákat készített, mint a „Mr. Napfény”, „Az Alhambra emlékei” és még sok más. A produkciót legalább 3 milliárd wonra becsülték epizódonként.

2. „Mr. Sunshine 30 milliárd koreai wont költött

A „Mr. A Sunshine-t Lee Byung-hun és Kim Tae Ri játssza. Az első 2-ben van a drága K-Dramák között. Állítólag több mint 1,5 milliárd koreai wont költöttek epizódonként. Megnézheti a film rövid előzetesét, hogy megértse, miért lett ilyen drága.

3. A „Vagabond” 25 milliárd koreai wont költött el

A „Vagabond” egy dráma, amelyben Lee Seung-gi és Suzy játszik. Mindkét híresség újra összejön ehhez a drámához. És hozzáteszem, Shin SungRok is a szereplőgárdában van. A gyártás egy része Koreán kívül készült. Ez a dráma sok akciójelenetet tartalmaz. A „Vagabond” a Netflixen is megtekinthető.

4. A „Királyság” 20 milliárd koreai wont költött

A „Kingdom” egy dráma a Netflixen, amelyet 2019 januárjában sugároztak. Ez a dráma egy zombis thrillersorozat, amely a Joseon-dinasztia történelmi időszakában játszódik. A híres színészek, mint például Ju JiHoon, Ryu SeungRyong és Bae Doo Na is a szereplőgárdában vannak. Állítólag a dráma egyetlen epizódjának gyártási költsége körülbelül 1,5/2 milliárd.

5. A „Criminal Minds” 20 milliárd koreai wont költött el

A „Criminal Minds” (2017) című dráma Lee Joon G színész főszereplésével a K-Dramas, amely az amerikai tévésorozat remake-je. A „Criminal Minds” említett gyártási költsége epizódonként körülbelül 1 milliárdot ér.

6. Az „Iris 2” 20 milliárd koreai wont költött

Az 'Iris 2' (2013) sorozat kémkedés vagy kémdráma, amelyben Jang Hyuk, Lee DaHae és Lee BeomSoo színészek játszanak. Ez a 2009-es Iris folytatása, amely nagy sikert aratott.

7. A „Saimdang, Light's Diary” 20 milliárd koreai wont költött el

2017-ben a „Saimdang, Light's Diary” című dráma nagy figyelmet kapott, mivel ez volt Lee Young Ae színésznő nagy visszatérése. A dráma a híres művészről és kalligráfusról szól, aki a történelmi időkben, a Joseon-dinasztia idején élt. A „Saimdang, Light's Diary” a jelenben és a múltban egyaránt játszódik.

8. 'Te is ember vagy?' 10 milliárd koreai wont költött

Seo Kang Joon és Gong Seung Yeon a „Te is ember vagy?” című dráma főszereplője. A dráma készítői tetemes összeget költöttek CG-re és speciális effektusokra, mivel a dráma a robotokhoz kapcsolódik. Ezenkívül a dráma egy részét részben Csehországban forgatták.