Bár a Hallyu vagy a Koreai hullám kifejezést már 1999-ben használták Kínában a koreai popzene és drámák növekvő népszerűségének megnevezésére, a Hallyu csak 2003-ban jutott el Japánba.

A 'Winter Sonata' volt az első kdrama, amelyet Japánban mutattak be, és minden koreai dolog iránti őrületet váltott ki, amely nem csillapodott el. A dráma felmelegítette a két ország kapcsolatát, és inspirálta a japán turistákat, hogy látogassanak meg a koreai dráma forgatási helyszínein. Divattrendeket váltott ki, és megváltoztatta a társadalmi viselkedést. Japán rögeszméje a történettel kapcsolatban annyira mindent felemésztett, hogy a „Téli szonátaláz” becenevet kapta.

A „Téli szonáta” a Yoon Seok Ho által rendezett „Végtelen szerelem” évados témájú sorozat második része. Ez az elveszett emlékek, az elveszett szerelem és a második esély története.A Téli szonátában Kang Joon Sang, akit Bae Yong Joon alakít, egy híres zenész introvertált fia, aki vidékre költözik. Anyja azt állítja, hogy az apja meghalt, de Joon Sang nem hisz neki. Azt hiszi, anyja elválasztotta őket, és gyűlöli ezért. Ennek eredményeként azt hiszi, hogy senki sem szereti. Egy nap a buszon osztálytársa, Jeong Yoo Jin, akit Choi Ji Woo alakít, elalszik a vállán, és rájön, hogy szereti őt. Szerelmük azonban nem fejlődhet tovább, mert balesetet szenved, és nem emlékszik semmire, ami történt azelőtt.

Joon Sang édesanyja lehetőségnek tekinti amnéziáját. Elviszi Joon Sangot egy pszichológushoz, akitől reméli, hogy segíthet neki törölni boldogtalan gyerekkorát. Mivel boldogtalanságáért őt okolja, édesanyja biztos abban, hogy ezeknek az emlékeknek a törlésével megszereti őt. Ő és édesanyja új életet kezdenek Amerikában, új identitások alatt. Mindenki azt hiszi, hogy meghalt, és nem emlékszik semmire a koreai életéből. Tíz évvel később visszatér, mint díjnyertes építész. Amikor meglátja Yoo Jint az utcán, felbontja eljegyzését.

Bae Yong Joon és Choi Ji Woo nemzetközi sztárokká váltak ebben a klasszikus drámában nyújtott teljesítményük miatt, amelyet azóta anime történetté és színpadi musicallé alakítottak át.

A műsor annyira népszerű volt, hogy Junichiro Koizumi japán miniszterelnök azt mondta: „Bae Yong Joon népszerűbb, mint én Japánban”.

Szóval, mi volt olyan erős ebben a történetben? Ez egy jó kdrama-történet, mindenképp érdemes megnézni, rengeteg cselekményfordulattal és a romantikus szerelem miatt hullott könnyekkel, de Japánban is ez volt az első.