Nem csoda, hogy Guy Ritchie rendező következő nagy projektje az olyan nagyra becsült irodalmi alakokkal szemben, mint Sherlock Holmes, aki Robert Downey Jr.-t harcoló és macsó Sherlockként mutatta be, nem csoda, hogy a rendező következő nagy projektje ekkora felhajtást keltett. A Lock Stock és Két Füstölő Hordó A rendező a legendás Arthur királyt és a Kerekasztal lovagjait veszi fel, és minden Arthur király film szereplőinek bejelentését sok pozitív kritika fogadta.

A legfrissebb hír Merlin varázsló ikonikus figurájának castingja. Mára Merlint az Artúr legendák mindig Gandalf-képű alakként ábrázolták, magas és vékony, magas kalappal és hosszú fehér szakállal. Azt hinné az ember, hogy a rendező Ian McKellen típusú színészt választana a híres bűvész szerepére. De olyan hírek jelentek meg, hogy Guy Ritchie az eddigi legérdekesebb King Arthur-film stábját választotta.

Feltűnt a hír, hogy nem más, mint Djimon Hounsou afrikai színész tárgyalt Guy Ritchie-vel, hogy eljátsszon egy „Merlin-szerű” szerepet ebben az új filmben. Djimon Hounsou természetesen jól ismert erős afroamerikai férfiakat ábrázoló filmekben, például Steven Spielberg filmjében. Barátság és Leonardo DiCaprio főszereplője Véres gyémánt . A Variety szerint a szerep, amelyről Hounsou tárgyal, egyfajta mentora lesz egy fiatal Arthur királynak, de nem fogja viselni a Merlin nevet. Korábban arról számoltak be, hogy Idris Elba pályázott a szerepre, de azóta kiesett az ütemezési konfliktusok miatt.Ha ez a King Arthur film szereplőgárdája bejön, Hounsou csatlakozik ahhoz a nagyon érdekes színészcsoporthoz, amelyet már megerősítettek. Ott van Charlie Hunnam (Sons Of Anarchy) Artúr királyként és Astrid Berges Frisbey (Karib-tenger kalózai) Guinevere királynőként.