A császári udvar egy másik tagja kapott szerepet az 50 epizódból álló történelmi drámában, az „Empress Qi”-ben, amelyet korábban „Hwatu”-nak hívtak.

Ezúttal Kim Seo Hyung. Hwang királynő szerepét fogja játszani, és bevallja, hogy ideges.

„Eltelt egy kis idő” – mondta, utalva arra a majdnem két évre, amióta szerepelt utolsó drámájában.

Annak ellenére, hogy korábban kétszer dolgozott együtt az írókkal, egyszerre izgatott és feszült.

„Alig várom, hogy lássam, milyen lesz a harmadik projektem Jang Yung Chullal és Jung Kyung Soon-nal” – mondta Kim.

Jang Young Chul és Jang Kyung Soon írta a forgatókönyvet Kim két korábbi drámájához, a „History of the Laryman” és az „óriáshoz”.

„A feszültséghez az is hozzátartozik, hogy ez lesz az első történelmi drámám” – mondta Kim.

Az általa alakított karakter is elég intenzív. A büszke, királyi Hwang királynő politikai riválisa lesz Qi császárné karakterének, akit Ha Ji Won alakít. A királynő Ha Ji Won karakterét felkapottnak tartja.

Ennek az az oka, hogy a való életben Qi császárné nem királyi címmel indult. Bár a Goryeo-korszakban jól született nő volt, tisztelgésként Kínába küldték, és Huizong kínai császár birodalmi hitvese lett. Azt mondták róla, hogy gyönyörű és tehetséges éneklésben, táncban és versírásban. Miután fiút szült a császárnak, császárné lett.

A történelem megjegyzi, hogy nagyon befolyásos nő volt, 37 éven át uralta Dzsingisz kán Jüan-dinasztiáját, és gyakran segített befolyásolni azokat a döntéseket, amelyek a hazájának kedveztek.

Joo Jin Moo, aki a kegyetlen királyt alakította az 'A Frozen Flower' című filmben Jo In Sunggal, királyi férjét, Huizong császárt fogja alakítani. Négy éve nem szerepel drámában.

Mielőtt szünetet tartott volna a drámáktól, Kim szerepelt a „Mom Is Acting Up”, „My Husband Got A Family”, „Egy fizetéses története” és „Óriás” című filmekben.

Az 'Empress Ki'-ben Jin Yi Han is szerepel Tal Tal szerepében, Choi Moo Sung, Park Bul Hwa, Lee Won Jung Eunuch Dokman Jila és Yoon Ah Jung Kyung Hwa hercegnőként. A főszerepben Jung Woong In is szerepel, aki az I Hear Your Voice gonosztevőjét alakította Yeom Byung Soo szerepében.

A drámát Kínában forgatják, és a tervek szerint októberben veszi át a 'Goddess of Fire: Jeonji' idősávját.