Amikor egy sorozatgyilkos lánya pasit választ, kiderül, hogy gyilkosság is járhat a fejében. Valakit keresett, aki a drága öreg apjára emlékezteti?

Eun Hee karakterének minden kapcsolatát az „A gyilkosok kalauza a memorizáláshoz” című filmben a gyilkosság bonyolítja.

Apja, Byung Soo sorozatgyilkos, aki elveszti emlékeit az Alzheimer-kór miatt. 25 éve nem ölt meg senkit, és odaadó apja annak a lányának, akit az egyik áldozatától ellopott. Kezdett problémái lenni az egyszerű dolgokkal, például a telefonálással, és korábban perfekcionista volt a bűncselekmények elkövetésében. Bűntetteit feljegyezte egy naplóba, és eljátszotta azokat. Minden alkalommal arra törekedett, hogy jobb legyen.Ám, hogy megvédje lányát, úgy dönt, hogy elkövet még egy gyilkosságot. Sikerülnie kell, mert az áldozat nem más, mint a lánya barátja, aki lehet, hogy meg akarja ölni, de lehet, hogy nem. Sol Kyung Gu játssza az idősödő sorozatgyilkost, aki azért küzd, hogy kordában tartsa kósza gondolatait, és elkövetjen még egy tökéletes bűntényt.

Kim Nam Gil játssza Tae Joo-t, a barátot, akinek gyilkosság járhat a fejében. Tae Joo már egy másik gyilkosság gyanúsítottja. Sajnos Byung Soo lánya szerelmes Tae Joo-ba, és nem hajlandó bármivel is gyanúsítani.

Az AOA-s Kim Seol Hyun játssza Eun Hee-t, Tae Joo barátnőjét és Byung Soo lányát. Eun Hee nem tudja, hogy az apja sorozatgyilkos vagy az a férfi, aki meggyilkolta a szüleit. Arra sem gyanakszik, hogy barátjának hátsó szándékai lennének, amikor megpróbált közel kerülni hozzá. Az énekesnőből lett színésznő, Seol Hyun első főszerepét kapta a legutóbbi vámpírdrámában, az 'Orange Marmalade'-ban.

Sol Kyung Gu leginkább a „Közellenség” című filmsorozatról ismert, legutóbbi filmjei pedig a „Lucid Dream” és a „The Long Way Home” (A hosszú út hazafelé) című filmek.

Ez egyben a legújabb filmszerepek sorozatában Kim Nam Gilnek, aki a közelmúltban a „Shameless” című filmekben tűnt fel Jeon Do Yeonnal és a „Pirates” című filmben Son Ye Jinnel. Utolsó drámája két évvel ezelőtt volt, amikor egy férfit játszott bosszúból a Cápában.

Az „A gyilkosok kalauza a memorizáláshoz” a díjnyertes író, Kim Young Ha 2013-as azonos című regényén alapul.

Won Sin Yeon, aki a „A gyanúsított” és a „Hét nap” filmeket rendezte, az „Egy gyilkos útmutatója a memorizáláshoz” című filmet rendezi. A forgatás szeptember végén kezdődik, és a filmet 2016-ban mutatják be Dél-Koreában.