A Szöuli Nemzeti Orvostudományi Egyetem nemrégiben elvégzett apasági tesztje megerősítette, hogy Kim Hyun Joong volt barátnője gyermekének apja, és jogi csapata szerint az énekes-színész beleegyezett, hogy vállalja a gyermek nevelését. A szülei megjegyzései azonban azt sugallják, hogy felügyeleti csata következhet. Kim szülei nemrégiben hangot adtak véleményüknek arról, hogy ő lehet-e az, aki felneveli a gyereket.

A Korea Times koreai sajtó szerint Kim Hyun Joong szülei azt mondták, hogy felnevelik a gyereket, ha Kim ex-e, akit csak Choiként azonosítanak, nem tudja felnevelni. Az énekes-színész édesapja, Kim Hong Szung beszélt a témáról a 'Section TV' című hírességek hírműsorában.

'Reméljük, a bíróság dönt arról, hogy a fiam vagy a volt barátnője jobb környezetet biztosít-e a gyermeknek' - mondta Kim Hong Szung.Choi ügyvédje, Sun Jung Moon rágalmazásnak ítélte ezt a kijelentést, mivel megkérdőjelezi a nő szülői képességét.

– Bocsánatkérést fogunk követelni a sértésükért és a terhességgel és a születéssel kapcsolatos rágalmazásukért.

Choi jelenleg havi 4200 dollárt kér gyermeke felnevelésére, valamint tartásdíjat.

Choi azt állította, hogy a pár két évig élt együtt, és ötször volt terhes. Kim jogi csapata azt állítja, hogy soha nem éltek együtt, ami a tartásdíj folyósításában is szerepet játszik.

Kim és exe 2014 óta vesz részt jogi eljárásokban, amikor a nő négy testi sértés vádjával vádolta meg. Három vádat ejtett, miután egyezségre jutott, amely megtiltotta neki, hogy újra megvitassa a vádakat. Az egyik vádemelésre került sor, és Kim pénzbírságot fizetett.

A pár ezután kibékült, és 2014 decemberében szakítottak. Januárban bejelentette, hogy terhes Kim Hyun Joong gyermekével. A gyermek, egy fiú szeptemberben született, de a DNS-vizsgálat mindkét oldal ellenvetései miatt elhúzódott, amíg a szöuli családi bíróság el nem rendelte a vizsgálatot és meghatározta a helyszínt.

Choi jelenleg bepereli Kimet lelki sérelemért, amelyet állítása szerint a 2014-es támadás okozta vetélés következtében szenvedett el. Azt állítja, hogy soha nem volt terhes. Mivel a nő megszegte a 2014-es megegyezés feltételeit, és soha nem tárgyalta a vádakat, a férfi viszontpert indít ellene.

Kim, aki jelenleg kötelező kétéves katonai szolgálatát tölti Pajuban, még nem látta gyermekét.