Kim Hyun Joong és ex-barátnője is, akit csak Choi néven ismernek, ma bírósági DNS-vizsgálatra jelentkezett. A vizsgálatokat a Szöuli Családi Bíróság rendelte el, és a jongnoi Szöuli Nemzeti Egyetemi Kórházban végezték el. Choi elhozta három hónapos fiát, hogy teszteljék.

A koreai Sports Donga sajtóorgánum szerint a színész-énekes és expárja körülbelül 8400 dolláros pénzbírságot kapott volna, ha nem vesznek részt. Volt néhány feltételezés, hogy Kim esetleg nem tud részt venni, mivel jelenleg kötelező katonai szolgálatát tölti Pajuban. Rövid szabadságot vett ki.

Kim korábban felajánlotta, hogy egy magáncégen keresztül elvégzi az apasági tesztet, de Choi elutasította az ajánlatát, mondván, nem bízhat abban, hogy a magáncég pontos.Kim ügyvédje, Lee Jae Man nyilatkozatot adott ki a tesztekről.

– Reméltük, hogy a DNS-tesztet bizalmasan le lehet venni, de Choi kisasszony bejelentette a helyszínt és a dátumot. Ez sajnálatos.

Lee megerősítette, hogy ügyfele teljes felelősséget vállal a gyermekért, ha az apasági vizsgálat igazolja, hogy a gyerek az övé.

„A gyermek apaságát meg kell állapítani, mielőtt ügyfelem apaként felelősséget vállal. Ezt akarta. Ha az eredmények szerint ő az apa, természetesen ő vállalja a felelősséget. Ha nem ő az apa, akkor neki kell vállalnia a felelősséget.

Choi ügyvédje, Sun Jung Moon azt mondta, hogy a vizsgálatok során azt várja, hogy kiderüljön, hogy Kim Hyun Joong az apa.

– Száz százalékig biztosak vagyunk abban, hogy a tesztek bebizonyítják, hogy Kim Hyun Joong az apa.

A vizsgálati eredmények körülbelül egy hét múlva lesznek elérhetők. A teszteredmények véget vetnek az apaság körüli találgatásoknak, de nem a folyamatban lévő pereknek, amelyekben a színész és exe folytatnak.

2014-ben Choi négy testi sértés vádjával emelt vádat Kim Hyun Joong ellen, végül hármat ejtett. Kim tagadta a testi sértés három vádját, de a fennmaradó vádpontért pénzbírságot kapott. Choi és Kim pénzügyi egyezségre jutott, ami megkövetelte, hogy soha többé ne beszéljen a vádakról.

A pár újra összejött és együtt nyaraltak. Szakítottak, és 2015 januárjában bejelentette, hogy terhes. A gyermek szeptemberben született.

Choi jelenleg bepereli Kimet lelki károsodásokért, amelyeket a 2014-es támadás okozta vetélés következtében szenvedett el. Ellenpert indít ellene a támadási ügy megvitatása miatt.