Kim Hyun Joong keménynek és macsónak tűnik Shin Jung Tae utcai harcosként a legújabb állóképeken az Age of Feeling című drámájához.

A való életben ugyanaz a srác, aki mindig is volt. Még mindig remek a humora, szeret mangákat olvasni és focizni, de bálványként és színészként alkotott imázsa komoly átalakuláson ment keresztül.

A 28 éves színész már nem azt a virágfiús hangulatot árasztja magáról, mint az első színészi szerepében, mint az érzékeny Yoon Ji Hoo a 'Boys Over Flowers'-ben. Ennek a karakternek hosszú tincsei voltak, és gyakran eltűnt, hogy romantikus zenét játsszon hegedűn. Ő volt a szíve és lelke a nem szimpatikus, de vonzó F4-nek.Aztán egy kevésbé vonzó szereppel próbálkozott. A 'Boys Over Flower'-ben a világ legjobb pasija lett a 'Játékos csók'-ban a legrosszabb. Ő játszotta Baek Seung Jo-t, a fiút, akit az elszánt Oh Ha Ni üldözött és elkapott. Ritkán volt kedves vele, mégis követte mindenhová. A karaktere kevésbé volt szimpatikus, de továbbra is kamatoztatta virágfiújának jó megjelenését a középiskolai drámában, amely nem aratott sikert.

A 2013-as 'Unbreakable' című dalának videoklipjéhez való átalakulása egészen más képet mutatott. Már nem kereste a csinos fiú vonzerejét, új külsővel, rövid hajjal, tetoválásokkal és izmosabb arculattal lepte meg a rajongókat. Ez különbözött attól, amit a rajongók láthattak drámai szerepléseiben és az SS501 zenekarral való fellépésében.

Amikor a változásról kérdezték, azt mondta. „Most 28 éves vagyok, így valószínűleg nem szabad többé bálványnak nevezni. Meg akarom mutatni érettségemet, akár a személyiségemmel, akár a zenémmel teszem ezt.

A lemezt és az új arculatát is jól fogadták a rajongók.

Azóta színpadi és kamerás stílusában fekete bőrdzsekik és sötét gengszter-sikkes öltönyök és ingek szerepelnek. Még mindig alapozót hord, még akkor is, ha nem teljesít, mert azt állítja, borzalmas bőre van, de elmúltak a csinos fiúk hajvágásának napjai.

Ezt a sminkalapozót hamis sebek borítják az 'Age of Feeling'-ben. Utcai harcost alakít, aki az 1930-as évek Sanghajában vesz részt a szabadságharcosokkal.

'Alig várom, hogy egy férfiasabb oldalt mutassak meg magamnak' - mondta, és rengeteg akciójelenetet ígért a rajongóknak a drámában.

Szereplőjét, Shin Jung Tae-t nem csak kívülről fogják megsebezni az utcai harcok során elszenvedett sebek, hanem érzelmi sebektől is szenved.
„Shin Jung Tae rengeteg személyes fájdalmat élt át” – mondta Kim Hyun Joong.

És ez csak még keményebbé tette.