A Kansas City Chiefs szombaton az Indianapolis Colts ellen játszik az NFL 2013 AFC wildcard rájátszásában, amely ingyenes online közvetítés és Indianapolisból sugárzott adás lesz, szombaton 16:35-kor (ET). A meccset az NBC Television Network-n lehet követni

A Colts úgy gondolja, hogy a legjobb futballját játssza a tökéletes időben. A főnökök abban reménykednek, hogy végre egészségesek lesznek, amikor ez a legfontosabb.

A Colts (11-5) zsinórban három győzelmet aratott, miközben 20 pontot szerzett, beleértve a 23-7-es győzelmet Kansas Cityben december 22-én.„Azt hiszem, ha megnézzük az utolsó hat Super Bowl-győztest, akkor a megfelelő időben kaptak hőséget” – mondta Robert Mathis, az Indianapolis defensive endje a Colts honlapján. – Erről van szó, hogy a megfelelő időben melegedjünk fel.

A Chiefs (11-5) kettőt veszített zsinórban, de óvatosan közelítették meg a 17. hetet, és most arra számítanak, hogy Dwayne Bowe (agyrázkódás), linebacker Justin Houston (elmozdult könyök) és bal oldali tackle Braden Albert (túlnyújtott térd) lesz. hétmeccses rájátszásos vereségsorozatot próbálnak megszakítani.

'Ez egy új szezon kezdete. Így működik a rájátszás” – mondta Andy Reid, a Chief vezetőedzője. – Benne vagy a táncban, ahogy mondják. Ez egy újabb szakasz a szezonban. Csapatként nagyon keményen dolgoztál, hogy eljuss erre a pozícióra. Most fontos, hogy kimerítsd magad, hogy megbizonyosodj arról, igazad van.

A Jacksonville elleni vasárnapi 30-10-es győzelemmel zárta a Colts alapszakaszát. Andrew Luck 282 yardot és egy touchdownt szerzett 37-ből 26-ot, a második alapszakaszt 23 TD-vel fejezte be zsinórban második évben, miközben az interceptionjeit felére kilencre csökkentette.

Ezt követte a 16. héten a Chiefs elleni győzelem, amelyben Luck 2-0-ra javított a Kansas City ellen. 26/37-ből 241 yardot ért el, míg társa, Alex Smith 16:28 153 yardot és interceptiont ért el.

A Kansas City lemaradt az AFC West címéről és az első körös búcsúról a szezon végi küzdelmei miatt, bár néhány kulcsjátékosnak tervezett szabadnapja volt a vasárnapi, 27-24-re elveszített San Diegó-i meccsen. Smith is köztük volt.

„Nyilvánvalóan a srácok frissnek fogják érezni magukat, szóval ez jó dolog” – mondta Smith. 'Ez valóban segíteni fog nekünk a hét folyamán, remek felkészülési hetet kívánunk.'

A Colts elleni vereség előtt Smith hét TD-t dobott interception nélkül Washingtonban és Oaklandben. A Chiefs idén 6-1-re kikapott az idegenben Smith hátvédjével, és 11 TD-t és egy picket dobott ezeken a meccseken.

Most újabb ütést kapott a Colts védelmére, amely az elmúlt három meccsen nyolc labdarúgást kényszerített ki, miközben 37 lehetőségből 9 harmadik gólt engedett meg.

A védekezés hatékonysága nem volt ott az egész szezonban, és a csapat most fordulópontként tekint vissza a szezon második felében egy játékostalálkozóra.

A Kansas City védelme erősebben kezdett, a Chiefs 9-0-ra vezetett, mielőtt a sérülések és a következetlenségek beálltak, mivel a csapat az utolsó hétből ötöt elveszített. Az első kilencben 12,3, az utolsó hétben 27,7 pontot engedélyezett meccsenként.

A Chiefs tudja, hogy a Colts offense nem okoz magának sok problémát, és ligaalacsony, 14 eladott labdát eredményez. A Kansas City holtversenyben a második helyen végzett 18-cal, ebből négy az Indianapolis ellen.

„Szerintem ez egy kihívás mindkét irányban – támadásban és védekezésben egyaránt” – mondta Reid. „(A Colts) hatékonyan bánik a labdával, nincs sok büntetőjük, amit kiszabnak ellenük, és nem nagyon fordítják meg a labdát. Ilyenkor az évnek ilyenkor ki kell küszöbölnie a hibákat. A rájátszásban felerősödnek a hibák.

A Chiefs az 1993-as szezon óta nem nyert rájátszást, három vereséget szenvedett az utószezonban a Colts ellen.

Az Indianapolis zsinórban hármat esett ki az utószezonban, miután a tavalyi szezonban 24-9-re elveszítették a Super Bowl-bajnok Baltimore-t.

A játékot a National Broadcasting Company (NBC) hálózatán és ingyenesen közvetíti az interneten a címen http://www.stream2u.eu/sports/american-football.html .