Április 24-én a koreai Egészségügyi és Jóléti Minisztérium új törvényt jelentett be, amely megtiltja a 24 év alatti hírességeket vagy sportolókat bemutató alkoholreklámokat. Ez a törvény közvetlenül érinti a 21 éves szólóénekest és színésznőt, IU-t. 2014 novemberében az IU-t választották ki Koreában az egyik vezető soju márka, a Chamisul szóvivőjének.

A tilalom az Országgyűlés által végrehajtott, az egészségfejlesztési törvény néven ismert korábbi törvényjavaslat felülvizsgálatán alapul. A felülvizsgálat szigorúan megtiltja az olyan hirdetések megjelenítését és sugárzását, amelyek 24 év alatti modelleket tartalmaznak.

által közzétett cikk Chosun felvázolta a felülvizsgálat elsődleges okát. 2012-ben a műkorcsolya bajnok Kim Yuna jóváhagyási szerződést fogadott el Hite számára. Akkoriban 22 éves volt, és a női műkorcsolya olimpiai bajnoka volt. A Koreai Addiktológiai Pszichológiai Akadémia vezette a kezdeti visszhangot a lány jóváhagyása ellen, ami a közelmúltbeli módosítások előmozdítását jelentette. A Chosunban közzétett, meg nem nevezett forrás szerint 'Kim egy fiatalkori bálvány volt, aki hatással volt a tinédzserek alkoholfogyasztására, amelyet korlátozni kell a mainstream reklámoktól.'Amikor 2014 novemberében Hite Jinro kiválasztotta az IU-t a Chamisul képviseletére, a generációkon átívelő vonzerejét kiemelték. 2014 novemberében a cég képviselője kijelentette: 'Az IU műfajokon átívelő széles vokális tehetsége nemcsak a fiatal felnőttek, hanem a középkorúak szeretete az idősek körében is.'

Míg IU már nem lesz látható a szoju-hirdetéseken, május 15-én visszatér a koreai drámához a Producerben. Április 24-én a KBS kiadott egy állóképet a sztárról, amelyeken Cindy karakterének fagyos képét sugározta.

Az egészségfejlesztésről szóló törvény ezen felülvizsgálata hatással lesz a közvetlen reklámozásra, de a koreai drámákban továbbra is hangsúlyosan szerepel az alkohol. A koreai drámák meghatározó jellemzői az ivójátékok és a részeg lovaglást ábrázoló jelenetek. A soju, a sör és a makgeolli feltűnése a legtöbb főműsoridős sorozatban nem biztos, hogy közvetlenül támogat egy márkát, de ösztönözheti az ivást.

Mi a véleménye erről a törvényről? Ön szerint ennek jelentős hatása lesz? Megjegyzés alább.