IU visszatér a színészi világba a várva várt Pretty Man című KBS-drámában. Kim Bo Tong szerepét fogja alakítani, egy szeretnivaló lányt, aki középiskolás koruk óta a világ legszebb férfiját őrzi.

Október 22-én közzétett hivatalos rajongói kávézójában a drámában játszott szerepéről beszélt. Az IU azzal kezdte, hogy megköszönte rajongóinak aggodalmát és megértését. – Tudom, hogy sok aggodalma van, és azt sem tudom, miért fogadok el továbbra is drámaszerepeket, aggodalmai ellenére. Ennek ellenére meg akartam csinálni.

Hozzátette: „Nem sokkal az albumom megjelenése után kaptam az ajánlatot. Eredetileg az év hátralévő részében csak promóciós tevékenységeket és koncerteket terveztem, de úgy gondoltam, hogy a hátralévő téli időt arra kell fordítanom, hogy dolgozzak ezen a drámán.„A „Te vagy a legjobb, Lee Soon Shin” befejezése után több színészi tapasztalatot akartam szerezni. Aztán hirtelen felkínálták nekem a Pretty Man-t. Az énekes IU öt éve dolgozik a szakmában, és még az első helyet is megszerezte a közvetítésekben, de IU színésznőnek még sokat kell tanulnia, és újoncnak tartják.

A 'Pretty Man' a Chun Gye Young azonos című manhwájából készült, és a világ legszebb férfijáról, Dokgo Matte-ról szól, akit Jang Geun Suk alakít, aki képes rávenni bárkit, hogy magával ragadja, de soha nem találta meg az igaz szerelmet.

A drámát a „Secrets” novemberi lezárása után mutatják be.