Melyik Apple okostelefon a legjobb vásárlás? Az iPhone 5S vagy az iPhone 6.

Ami a dizájnt és a kijelzőt illeti, az iPhone 6-nak éles élei vannak, amelyek az iPhone-oknál megszokottak, ezeket ívesebbekre cserélték. Ráadásul az iPhone 6 vékonyabb elődjénél, az iPhone 5S pedig 7,6 mm-es, míg az iPhone 6 vastagsága 6,8 mm.

Az iPhone 6 sokkal nagyobb, mint az iPhone 5S, ami a nagy képernyőméretnek köszönhető. Az iPhone 6-ban a bekapcsológomb felülről oldalra került, így könnyebben elérhető. Mindkét okostelefon alumínium hátlappal rendelkezik, elöl edzett üveggel. Mindkét okostelefon továbbra is rendelkezik TouchID érzékelő funkcióval, de az iPhone 6-hoz tartozik egy extra funkció, az NFC, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vezeték nélküli fizetéseket hajtsanak végre az Apple Pay segítségével.Az iPhone 6 képernyője 4,7 hüvelykes, míg az iPhone 5S 4 hüvelykes képernyővel rendelkezik, mivel az alapvető technológia mindkét okostelefon esetében ugyanaz. Mindkét eszköz IPS LCD képernyővel rendelkezik, amely más iPhone készülékeknél is megszokott. A kijelző mindkét készüléken dicséretes, pedig az iPhone 6 élesebb. Az Apple az iPhone 6 felbontását 1334 × 750 pixelre növelte, míg az iPhone 5S 1136 × 640 pixeles.

A hardver tekintetében az iPhone 6 teljesen új Apple A8 új generációs processzorral rendelkezik, míg az Apple A7 processzor az iPhone 5S-en. Az új iPhone 6 rendszerarchitektúrája 28 nm-ről 20 nm-re változott. Ez azt jelenti, hogy az új processzor kisebb tranzisztorokat használ, ami hatékonyabbá teszi a CPU-t. Ez azt jelenti, hogy az iPhone 6 hatékonyabb és hűvösebb is. Ez az energiatakarékosság szempontjából is jól működik.

A kamera specifikációit tekintve az iPhone 6-hoz egy 8 MP-es kamera található, f/2.2-es objektívvel, 1,5 mikronos érzékelőpixelekkel. Ez pontosan ugyanaz, mint amit az iPhone 5S kínál. Az Apple azonban azt állítja, hogy az érzékelő új, és így teljesen más élményt kínál. Az iPhone 6 arcfelismerő autofókusszal rendelkezik, amely gyorsabb fókuszálást és tisztább képeket kínál. Mindkét okostelefon TruTone vakuval rendelkezik, amely 2 LED-del színes fényképeket kínál, hogy elkerülje az arc kimosását. Az iPhone 6 elülső kamerája jobb, akár 811%-os fényt biztosít, ami jobb felvételeket biztosít. Ezenkívül több szelfi készítési funkcióval is rendelkezik, mint amit az iPhone 5S kínál.

Az iPhone 6 memória alapján négy különböző változatban érhető el. Kaphat egy 16 GB-os, 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os iPhone 6-ot. Ez egy verzióval több, mint az iPhone 5S-hez elérhető verziók.

Melyik Apple készülék a jobb? Hangzik el az alábbi megjegyzések részben.