Vannak, akik azt mondták, hogy az egyik fő alkalmazás, amely lemeríti az iPhone akkumulátorát, a Facebook. Úgy tűnik, hogy a közösségi oldalak perceket vesznek igénybe a frissítéshez, elindításhoz és közzétételhez.

Most még intenzívebb grafikai játékok jelennek meg, amelyek még jobban lemerítik az akkumulátort.

Az iPhone azonban nem csak kommunikációs eszközként használható. Szórakozáshoz jól jöhet. Az akkumulátor élettartama azonban problémát jelenthet, mivel ez lelassítja a telefon használatát. Ezt szem előtt tartva íme néhány módszer, amellyel az alkalmazásoknak köszönhetően hosszabb ideig használhatja készülékét.Ha alvó üzemmódba helyezi a készüléket, amikor éppen nem használja, az akkumulátor tovább bírja. Próbálja elaltatni 1-3 percre. Menjen a beállításokhoz – automatikus zár, majd koppintással válasszon.

Érdemes lehet kikapcsolni a push e-maileket, és ritkábban ellenőrizni fiókját. Menjen a beállításokhoz – levelezés, névjegy, naptár, új adatok lekérése és választás.

Az animált háttérkép jól néz ki, mivel az ikonok alatt mozog. De lemeríti az akkumulátort. Ezt megváltoztathatja a dinamikus hátterek kiválasztásával a háttérkép és a hátterek menüben.

Az alkalmazás háttérfrissítése okosabbá teheti eszközét. Ez megvizsgálja a leggyakrabban használt alkalmazásokat, majd automatikusan frissíti az alkalmazást, amikor megnyitja. Ha energiát szeretne kímélni, kapcsolja ki ezt az alkalmazást.

Ha lassú adatátviteli sebességtől szenved, helyezze az eszközt repülőgép üzemmódba. Ez leállítja az adatátvitelt és kevesebb energiát fogyaszt.

Az iPhone többfeladatos funkcióval rendelkezik, és ez egy egyszerű módja az alkalmazások leállításának. Ha van olyan alkalmazás az eszközén, amely nem csinál semmit, akkor koppintson duplán a kezdőlap gombra, és csúsztassa el a bezáráshoz.

Ne ellenőrizze folyamatosan, hogy mennyi akkumulátor van még a kézibeszélőn, mert minden alkalommal, amikor kigyullad a kijelző, és lemeríti az akkumulátort. Ne feledje, hogy a filmek, a webböngészés és a játékok jelentik az akkumulátor gyors lemerülésének fő okait.

Kapcsolja ki az akkumulátor élettartamának százalékos megjelenítését, mivel ezzel kímélheti az akkumulátort. Ehhez lépjen a beállítások - általános - használat menüpontra.

A mobiltelefon-hálózatoknak sok akkumulátorra van szükségük a gyorsabb adatátvitelhez és a jobb minőségű hívásokhoz. Ha meg szeretné kímélni az akkumulátor élettartamát, ne feledje, hogy a Wi-Fi-hez való csatlakozás gyorsabb, mint a 3G használata, de ha a Wi-Fi folyamatosan próbál csatlakozni egy hotspothoz, akkor lemeríti az akkumulátort.

Ha nem használ térképeket, kikapcsolhatja a GPS funkciót a kézibeszélőn, és ezzel kíméli az akkumulátort. A Bluetooth egy másik dolog, amelyet nem szabad állandóan bekapcsolva tartani.

Az iPhone környezeti fényérzékelővel rendelkezik, amely megváltoztatja a kijelző fényerejét attól függően, hogy mennyire világos. Ha csökkenti a kijelző fényerejét, az akkumulátor élettartamát takarítja meg. Tehát lépjen a beállításokba – a fényerő és a háttérkép –, és válassza az automatikus fényerő bekapcsolását.