Melyik készüléket érdemes megvenni? Összehasonlítjuk az iPad Air 2-t és a Surface Pro 3-at, hogy megtudjuk, melyik a jobb vétel.

A megjelenést és a kijelzőt tekintve a Microsoft Surface 3 800 grammot nyom, vastagsága pedig 0,36 hüvelyk. Az iPad Air 2 0,24 hüvelykes profillal és 437 grammos össztömeggel érkezik. Az iPad Air 2 nagyon hasonlít arra, amit az eredeti iPad Air kínál, de kétségtelenül a legszembetűnőbb megjelenési változást a hatalmas fogyás jelenti, mivel az Air 2 jóval karcsúbb, mint elődje. A Microsoft táblagépe magnézium alapú alváz, amely prémium élményt nyújt., és egyben a teljesítménynövekedést is, mivel az élek kialakítása segíti a szellőzőrendszert.

A Microsoft készülék 12 hüvelykes képernyővel rendelkezik, a Full HD kijelző 2160 x 1440 felbontással és 216 ppi pixelsűrűséggel rendelkezik. Az iPad Air 2 1536 x 2048 felbontású IPS LCD képernyővel érkezik, mindezt egy 9,7 hüvelykes kijelzőbe csomagolva, a pixelsűrűség pedig itt 264 ppi.Hardver és operációs rendszer esetén a Surface Pro 3 a feldolgozási felszerelések széles választékát kínálja. A felhasználók választhatnak az Intel processzorkészletéből, amely magában foglalja az i3, i5 és i7 processzorokat. A RAM kapacitása is változatonként eltérő, hiszen 4 vagy 8 GB RAM-ot kaphatunk. Ez a konfiguráció az iPad Air 2 hárommagos processzorához illeszkedik, amelyet az 1,5 GHz-es A8 CPU képvisel. A további specifikációk közé tartozik a 2 GB AM és a 16/64 / 128 GB memória. A Microsoft táblagép 64/128/512 GB tárhely változatokkal rendelkezik. Ezen kívül mindkét eszköz rendelkezik bizonyos előnyökkel, amelyeket a másik eszköz hiányol, például az iPad rendelkezik TouchID ujjlenyomat-olvasóval, míg a Surface Pro egy Surface Pen ceruzát tartalmaz, amelyet írásra, jegyzetírásra vagy más hasznos feladatokra használhatunk.

Az Apple készülék szoftveresen iOS operációs rendszert kap, míg a Microsoft készülék Windows 8 operációs rendszert tartalmaz majd.

Az akkumulátor és a fényképezőgép specifikációit tekintve a Surface pro 3 akkumulátora körülbelül 9 órán át, míg az iPad Air 2 10 órán át bírja.

Az iPad Air 2 előlapján egy 8 MP-es kamera és egy 1,2 MP-es shooter található. A Surface Pro 3-nak van egy kisebb, 5 MP-es kamerája, de jobb az előlapi kamerája, amely szintén 5 MP-es.

A Surface Pro 3 775 dollárba kerül, míg a 64 GB-os iPad Air 2 660 dollár körül van.

Melyik tabletet érdemesebb venni? Hangzik el az alábbi megjegyzések részben.