A legfrissebb jelentések szerint az iOS 8.1.3-as frissítés a sarkon van, miután a hírek szerint számos programhiba aláásta az Apple legújabb operációs szoftverét, az iOS 8-at.

Az iOS 8.1.3-as frissítés közeledtéről szóló pletykát a kaliforniai Cupertino technológiai óriáscég cáfolta azzal, hogy a frissítés még mindig készül. Ugyanakkor számos jelentés, köztük egy cseh webhely is megjegyezte, hogy az iOS 8.1.3 és iOS 9 rendszert futtató eszközök forgalma megnőtt.

A pletykák két hónappal az iOS 8.1.2 frissítés megjelenése után jelentek meg. Az Apple Inc. szerint azonban az iOS 8 frissítési pletykák és a megjelenési dátum megalapozatlanok, mivel a kiskereskedelmi alkalmazottak még tesztelik.



Az Apple-t kritizálták az iOS8 hanyag szállítása miatt, ami számos meglévő problémát és egy olyan frissítést okoz, amely csatlakozási problémákat okoz az iPhone 6 és iPhone 6 Plus felhasználók számára. Az Apple azon dolgozik, hogy kis frissítéseket kínáljon a nyilvános megjelenés előtt.

A múlt heti jelentések megemlítették, hogy a kiskereskedelmi alkalmazottak január 16-án megkapták a legújabb béta frissítést tesztelésre, és még mindig van „utolsó esély” arra, hogy az Apple még január vége előtt kiadja az iOS8 frissítését.

„Az Apple folytatja a színfalak mögötti munkát a közelgő iOS 8.1.3-as frissítésen, és tegnaptól a szoftvert tesztelő kiskereskedelmi alkalmazottak megkapták a második iOS 8.1.3 bétaverziót, a build 12B466-ot, amely hattal újabb. mint az előző mag, amit január 7-én, szerdán kaptak” – jelentette a MacRumors.

A MacRumors azt is elmondta, hogy az iOS 8.1.3-at használó eszközök száma emelkedőben van, de még mindig vannak hibák az iOS 8.1.3 bétaverziójában, és az Apple várni fog, hogy kijavítsák őket az indulás előtt. De a látogatások számának növekedése azt sugallja, hogy az iOS 8-hoz már két héten belül megérkezhet egy frissítés.

A MacRumors forrásokra hivatkozva azt mondta, hogy a javítások csak a motorháztető alatti hibajavítások lesznek, vizuális módosításokat nem végeznek. Ez az első alkalom, hogy az Apple kiskereskedelmi alkalmazottakat vesz igénybe az iOS 8.1.3 béta teszteléséhez a fejlesztők helyett. Mind az iOS 8.1.2, mind a 8.1.3 kisebb frissítésnek minősült.

A NextDigit.com jelentése szerint az iOS 8 már a jövő héten bemutatkozhat.

„Míg az Apple a jövő héten megjelenő legújabb 8.1.3-as frissítésben javította az iOS 8 hibáit, a vállalat az iOS 9 fejlesztésével és tesztelésével is elfoglalt. Az Apple hallgat az Analytics jelentéseiről, bár egyre több webhelyről érkezik jelentés. szerte a világon azt sugallják, hogy a cég hamarosan nyilvánosságra hozhat részleteket” – áll az oldalon.