A hírek szerint a Hyundai Elantra túraautókra emlékeznek Észak-Amerikában. A Reuters szerint a Hyundai Motor Co 58 000 Elantra Touring autót hív vissza az Egyesült Államokban és Kanadában. Állítólag az Egyesült Államok biztonsági hatóságai azt mondták, hogy a 2010-2012-es modellévek oldalsó függönylégzsákjainak kioldásakor az autó tetőburkolatának tartókonzolja meglazulhat.

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala azt mondta, hogy ha ez a konzol valakivel érintkezik egy baleset során, az sérüléseket okozhat. Ez az állapot sérülésveszélyt jelenthet az autóban ülő számára, ha oldalirányú ütközés esetén érintkezik az utas és a tetőburkolat tartókonzolja.

Az NHTSA kezdeti vizsgálatát állítólag egy Elantra sofőrjének sérülése indította el, amely a légzsák kioldódása során elmozdult alkatrész miatt, aminek következtében a vezető bal füle megsérült.Jim Trainor, a Hyundai Motor America szóvivője azonban azt írta Edmunds kérdésére, hogy nem érkezett jelentés a problémával kapcsolatos sérülésekről.

'Nem érkezett jelentés arról, hogy az oldalsó függönylégzsák kioldása során a tartó megsérült volna, és a Touring tetőborítás eltér a tavalyi visszahívásra okot adó Elantra burkolattól' - írta Edmunds szerint Trainor.

A Detroit News arról számolt be, hogy „az új visszahívás azután történt, hogy az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal decemberben vizsgálatot indított, miután a koreai autógyártó 2013 márciusában 190 000 2011–13-as Elantra-t hívott vissza lehetséges légzsákproblémák miatt. A visszahívás 35 000 járműre vonatkozik az Egyesült Államokban és 23 600-ra Kanadában.

A Hyundai azt mondta, hogy 'legalább egy Elantra Touring autót találtak egy mentőudvarban, fém tartókonzollal az NHTSA vizsgálata során.' A Detroit News szerint a Hyundai június 3-án tesztelt az NHTSA-val Ann Arborban, és egy esetben a tartókonzol meglazult.

Az NHTSA szerint a Hyundai márkakereskedők ragasztócsíkokat helyeznek el a tetőburkolaton. A visszahívás várhatóan augusztus közepén kezdődik.