A Houston Rockets a Memphis Grizzlies csapatával találkozik egy 2014-es NBA-mérkőzésen, amelyet élőben közvetítenek a memphisi FedEx Forumról 20:00-kor (ET).

A Grizzlies (21-20) a negyedik helyen áll a bajnokságban a védekezésben, átlagosan 96,3 pontot engedve, és ezzel a hírnevével élt is a futam során.

Korábbi hét ellenfelük mindegyikét szezonátlaga alatt tartották, beleértve a január 14-i, 90-87-re megnyert Oklahoma Cityt, valamint a Houston elleni pénteki 88-87-es győzelmet, amely szintén a liga góllövőlistája közé tartozik. .A korábbi rakéta, Courtney Lee csapatcsúcsot szerzett, 19 pontot a Memphisnek, amely az első 10 ilyen mérkőzés elbukása után megnyerte első meccsét a Southwest Division riválisa ellen.

Lee 15,4 pontot átlagol nyolc meccsen, amióta január 7-én megvásárolták a Bostontól egy háromcsapatos csere során. Az utolsó hatban kezdett.

– Nagyon jól érzem magam – mondta Lee. Az első naptól kezdve, amikor bejöttem, az edzők azt mondták, hogy menjek ki és játsszam a játékomat. Mindenki, aki játszik, ugyanazon az oldalon van. Csak a helyes módon játszunk.

A Houston (29-16) 13,6 ponttal az átlaga alatt maradt a pénteki vereségben, és mindössze 40,5 százalékot lőtt a mezőnyből. Parsons azonban pályafutása 34 pontos csúcsát könyvelhette el, és a második félidőben a csapatrekordot jelentő 10 hárompontost is elérte.

Távolsági vízlépcsője NBA-rekordot állított fel a legtöbb 3-as számban bármely félidőben.

– Eléggé eszméletlen voltam. A testem elzsibbadt – mondta Parsons. – Még soha nem éreztem ezt az érzést kosárlabdapályán.

Parsons 28,0 pontot átlagol, és 61,5 százalékot lő hárompontos távolságból a Houstonnak, amely az előző hétből hatot nyert meg összesítésben és a két előző találkozót Memphisszel.

„Fusztráló” – mondta Parsons, aki három meccsen 63,2 százalékot lő a Grizzlies ellen ebben a szezonban. 'A nap végén meg akarod nyerni a játékot, függetlenül attól, hogy milyen jól vagy rosszul játszol.'

A 13 gólpasszal karriercsúcsot felmutató James Harden 11-ből 2-t lőtt, és 10 ponttal zárt. A Rockets kilenc pontot kapott Terrence Jonestól, miután az előző két meccset influenzás és mély combzúzódás miatt kihagyta.

Jones 21,6 pontot és 12,2 lepattanót átlagolt a kiállás előtti öt meccsén.

Houston 11 pontot és 12 lepattanót kapott Dwight Howardtól, akit nem szavaztak meg kezdőnek a Nyugati Konferencia képviseletében a soron következő All-Star-mérkőzésen.

Ebben a szezonban mindössze 9,3 pontot és 8,3 lepattanót átlagol a Memphis ellen.

„Természetesen mindenben volt egy kis csalódás” – mondta Howard. „Az All-Star csapatban való részvétel bónusz, és áldás ennek a csoportnak a tagjának lenni. De az a célom, hogy bajnokságot nyerjek, és ezért jöttem Houstonba.

A játékot élőben közvetítjük nbalivestream free.net/‎