Május 27-én mutatkozott be az SBS „Mask” című sorozata szilárd értékelésekkel és egy olyan történettel, amely magában foglalja a doppelgangers koncepcióját. Míg a doppelgangerek létezését gyakran megkérdőjelezik, fennáll annak a lehetősége, hogy valaki találkozhat egy másik, hasonló megjelenésű személlyel.

Soo Ae kettős szerepet alakít a Maszkban. A főszerepben Ji Sook, egy szegény nő, akit apja növekvő adóssága sújt. Ji Sook elképesztően hasonlít Eun Ha-ra, egy gazdag örökösnőre, aki eljegyezte magát egy kiváltságos üzletemberrel. Eun Ha-t a kétesek fogalma foglalkoztatja, miután véletlenül összefut Ji Sookkal. Aggodalmai, amelyek a paranoiával határosak, megalapozottak. Amikor Eun Ha idő előtti halállal találkozik, Ji Sook kénytelen felvállalni a személyazonosságát.A koreai drámák rendszeresen alkalmazzák a születéskor elválasztott ikrek és a doppelgangerek cselekményeszközeit. A KBS tinisorozata, a „Ki vagy te: Iskola 2015” Kim So Hyun-t kettős szerepben alakítja, mint ikreket, akiket születésükkor elváltak egymástól. Eun Bi egy árvaházban nő fel, és az osztálytársai szüntelenül zaklatják. Egypetéjű ikertestvére, Eun Byul Gangnam egyik legrangosabb középiskolájának népszerű tanulója. Eun Bi felveszi Eun Byul kilétét, amikor eltűnik egy iskolai kirándulás során.

Az identitáskapcsolók a K-Dramas egyik legismertebb eszközévé váltak. Ez egy olyan trópus, amelyet ritkán láthatnak Hollywoodban, kivéve az olyan filmeket, mint a „Szülőcsapda”. Korea elragadtatása a születési elválás iránt a koreai háborút követő hazai és nemzetközi örökbefogadások magas arányából fakadhat. A szegénység, a rossz gazdasági körülmények és az egyedülálló anyaság tabuja hozzájárult a tendenciához.

Az identitáskapcsolókkal rendelkező K-Dramas legtöbbje azonban szilárd színészi alakítást és történetszálat tartalmaz. A 2014-es „Az évszázad menyasszonya” című sorozat pozitív visszajelzéseket kapott a nézőktől, miközben az egyszámjegyű nézettségért küzdött. Talán a „Maszk” és a „Ki vagy te: Iskola 2015” erős fogadtatása azt mutatja, hogy a K-Drama nézőinek még nem kell belefáradniuk az identitásváltó cselekménybe.

----------------------------

Az íróról: Adrienne Stanley a Kpopstarz, KDramastars, MTV Iggy és a CJ Entertainment KCON blogja. Szenvedélyei közé tartozik a K-pop és az ázsiai dráma szerelme. Amikor nem ír, a Twitteren lóg ( @retrogirladdy ).