A Gisaengekről több k-dráma és film is készült, mint például a „Hwang Jin Yi”. A gisaengekről szóló történetek többsége fénykorukra, a Joseon-korszakra összpontosít, de a hamarosan megjelenő „Haeeohwa” film a második világháború idején játszódik, amikor a gisaengek hivatalosan már nem léteztek.

Íme egy kis háttér a gisaengekről, hogy némi perspektívát nyújtsunk. Ezek a nők gondosan kiképzett udvarhölgyek voltak, akiket gondosan képeztek ki képzőművészetben, költészetben és prózában, de rabszolgák is voltak, akik keveset tudtak dönteni saját sorsukról. Míg egyes gisaengek sok pénzt kerestek és hírnevet szereztek, nem kerülhették el a gisaeng osztályt, és a gisaengektől született gyerekek, még ha apjuk nemesek is voltak, gyakran gisaengek vagy rabszolgák is lettek.

1895-ben Korea hivatalosan eltörölte az osztályrendszert és a rabszolgaságot. Technikailag ingyenes, néhány gisaeng ezután máshová ment, de mások továbbra is szórakoztatóként és prostituáltaként dolgoztak. A második világháború végére a gisaengek, mint szórakoztatók, teljesen eltűntek.A „Haeeohwa” című film története egy 1943-as gisaengre összpontosít, amikor a japánok uralták Koreát.

Jung So Yool, akit Han Hyo Joo alakít, kivételes énektehetséggel rendelkező gisaeng, aki arról álmodik, hogy énekes legyen. Han Hyo Joo legutóbbi filmszerepei közé tartozik a Beauty Inside és a C'est Si Bon. A 2010-es „Dong Yi” című dráma óta nem szerepelt drámában.

Yoo Yeon Suk Yoon Woo-t, egy zeneszerzőt játszik, aki egy szíveket megmozgató romantikus dalt szeretne írni. Yoo Yeon Suk a „Beauty Inside” és a „Perfect Proposal” című filmekben is feltűnt. Utolsó drámája a „Warm and Cozy” volt, amely egy Jeju-szigeti étteremről szól.

Chun Woo Hee játssza Yeon Hee-t, So Yool legjobb barátját és énekestársát. Chun Woo Hee filmszerepei között szerepelt 2015-ben a „The Piper”, a „The Wailing” és a „The Beauty Inside”. Utolsó drámája 2011-ben volt, a Vampire Idolban.

A 'Haeeohwa' áprilisi megjelenési dátummal rendelkezik.