Clay Matthews, a Green Bay Packers amerikaifutball-védője a közelmúltban tárgyalt a USA Today Sportsszal, ahol a csapatnál betöltött szerepéről, karrierjéről, terveiről és sok más témáról beszélt.

Matthewst a Packers draftolta a 2009-es NFL-draft első körében, és azóta a szerepe a csapatnál nem más, mint hétköznapi.

Matthews a Packers átlagosnál jobb beállója, és jól teljesít ezen a poszton. Arra a kérdésre, hogy adott körülmények között tanulhat-e új szerepet, és megfelelő súlyba kerülhet-e, van-e olyan pozíció, amelyet úgy gondol, hogy nem tud játszani.Erre azt válaszolta: „Nem hiszem, hogy van olyan poszt, ahol ne játszhatnék ezen a pályán. Ha lenne megfelelő képzettségem és időm a felkészülésre, úgy gondolom (bármi lehetséges). Lehet, hogy bizonyos posztokon jobb vagyok, de úgy gondolom, hogy jó (lövésem) lenne, ha legalább egy meccset elkezdhetnék bizonyos posztokon, mielőtt kirándulnék.

De Matthews gyorsan azt mondta, hogy hátvédként játszani nehéz lehet neki azt sugallni, hogy még egy focilabdát sem tud dobni. Ezután Dom Capershez hasonlították, aki meglehetősen lenyűgöző és változatos védelmet nyújtott. Matthews is játszott bent, de nem túl gyakran.

Azt mondta: „Amikor Mike edző (McCarthy) előadta azt a javaslatot, hogy középen játsszunk, azt mondtam: „Persze”, mert már korábban is csináltam, és nem sokat gondoltam rá. Nos, amennyire én játszottam vele, ami a tanulási görbét illeti, valóban a játék tanítványának kellett lennem, és az elmúlt másfél hétben át kellett csinálnom a belső beállós pályafutásomat. Ennek ellenére ez nem csak lejtmenet, hanem minden színdarabot elvarázsol. Amikor középre sorakozom, az sok szabadúszó és bliccelés. Nos, ez inkább egy olyan szerep, amelyben egy igazi belső beállót játszol bizonyos személyzetben.

Mivel a csapata nagyon jól teljesít, gyakran előfordul, hogy Matthews-t megkérdezik, miért nem volt soha a Super Bowl versenyzője. Erre azt válaszolta: „Ha az elmúlt éveket nézzük, akkor ez költséges hibák számítanak, akár a támadóoldali forgalomról van szó – amit nem szoktunk csinálni –, akár egy nagy játék, ami ellenünk rohan vagy a labdát, ami nem szokás. Nos, ez itt-ott megtörtént, és ezért próbálunk mindig javítani a védekezésünkön, a játékunkon. De ez volt az X-faktor, amikor a Packers veszít, mert papíron és filmen is van egy nagyon jó csapatunk, sok tehetséggel, akiknek minden évben ott kell lenniük.