A TV-ben debütált egyik legmenőbb új sorozat a Batman eredettörténete Gotham . A sorozat ahelyett, hogy a köpenyes keresztes lovag és hőstettei körül forogna, a városba és annak hírhedtté válásának történetébe nyúlik bele, és elmeséli hőseinek – Jim Gordonnak és a fiatal Batmannek, Bruce Wayne-nek – a háttértörténeteit. De az érdekesebb történet a gazemberek körül forog, és a show megérdemel egy saját Gotham TV-sorozat wikit az összes Batman gonosztevővel, akiket bemutat nekünk!

A legutóbbi New York-i Comic-Conon a Gotham panel sok mindent elárult arról, hogy mit várhatunk a show-tól a hátralévő epizódokban. Egy klipet is mutatott a műsorból, amit a műsorvezetők és a szereplők dolgoztak fel. Biztosítottak minket arról, hogy több gazember kerül bemutatásra. A klipben látható egyik gazember egy távcsőre emlékeztető fegyvert használt, amivel az említett gazember kiszúrta annak a szemét, aki át mert nézni rajta. Mit szól hozzá a Gotham TV-sorozat wikije a gonoszokról?

Természetesen Gotham gazembereinek többsége a város egyik legveszélyesebb helyéről – az Arkham Asylumból – származik. Danny Cannon, a showrunner kifejtette: „Amikor az őrültek irányítják a menedékházat, a legerősebb őrült fog nyerni – ez egy korrupt város” – mondta Cannon. – A gazemberek, akik kibújnak a szivárgásból, mindig meg fognak lepni minket.Míg további gonosztevők a szárnyakon várnak arra, hogy bemutassák őket a Gotham TV-sorozat wikijébe, több érdekes személyiség is érdekessé tette már a műsort, például Pingvin, Fish Mooney és Catwoman. Arra a kérdésre, hogy a pingvin átveszi-e Fish Mooney vezetését azáltal, hogy megöli, Cannon azt válaszolta: 'A machiavellisták csúcsra jutását nagyon sokat kutatjuk, és nagyon sok ok-okozati összefüggés és járulékos kár van.'

Ami Catwomant illeti, a testület azzal ugratott, hogy hamarosan találkozni vagy találkozni fog a fiatal Selina Kyle-nal és a fiatal Bruce Wayne-nal. Ami a Gotham TV-sorozat wiki többi gonosztevőjét illeti, mint például a Joker, vagy a Harley Quinn, sőt még Harvey Dent vagy a Two Face is, a showrunner ezt mondja: „A második évad, ha a Fox megengedi, nincs vége. amit látnánk – mondta Cannon.