Driveclub PS4 Plus Edition frissítés: a tervek szerint október 7-én jelenik meg a PlayStation Store-on és Blu-rayen. A PlayStation Plus tagsággal rendelkező játékosok ingyen juthatnak hozzá a Driveclub közösséghez.

Jamie Brayshaw, az Evolution Studios-tól posztolt a PlayStation blog : 'A DRIVECLUB eleve a következő generáció. A mindenki számára elérhető hozzáférhetőségről és az online játékot szerető játékosok közösségének kialakításáról szól. Az online frissítésnek szélesebb körű játékmenettel kell kielégítenie a rajongókat.

A Driveclub közösség tagjaként a játékosok hozzáférhetnek az összes játékmódhoz, valamint kihívásokat hozhatnak létre, közzétehetnek és testreszabhatnak. Az online versenyek a nehézségi fokban és a versenyben is előrébb járnak.Mit tartalmaz a Driveclub PS4 Plus Edition frissítés? Az Evolution Studios új helyszínt (India) kínál a játékosoknak, ahol végigfuthatnak, minden játékmódban elérhető. Tizenegy pályát és tíz autót is kínálnak az aktív előfizetőknek.

Úgy tűnik azonban, hogy némi zűrzavar van az előfizetés feltételeit illetően. Azok a felhasználók, akik már előfizettek a PlayStation Plus Edition-re, a „teljes Driveclub-élmény” opciót kapják egyszeri, 49,99 dolláros frissítésért; A PlayStation Store-ból letölthető (vagy a Blu-ray) csomag gyakorlatilag kezdőcsomag.

A teljes Driveclub élményhez hozzáférhet öt versenyhelyszínhez 55 pályán, 50 autóban és túraeseményekben. A csapás: a játékosok elveszítik hozzáférésüket a játékhoz és a frissítéshez, ha előfizetésük lejár.

Bejegyzés dualshockers.com kivezeti a rajongók csalódottságát a keveredés miatt. A Driveclub csak egy a sok ingyenes játék közül, amelyek októberig elérhetők a PlayStation Plus-on, bár a játékok végleges listája még mindig rejtve marad.

Paul Rustchynsky játékigazgató lépett közbe, és jelenleg egy tisztázáson dolgozik, megnyugtatva a rajongókat, akik panaszhullámot indítottak a Redditnél, a Twitternél és a NeoGafnél (utóbbi oldalon vírusos petíció van folyamatban).

A Driveclub PS4 Plus Edition frissítés vagy marketing félreértés, vagy súlyos félrelépés; a fejlesztők megoldják a problémát, és egy héten belül értesítik a játékosközösséget.