Az egyik olyan tényező, amely valóban kihangsúlyozza a ' Saimdang: Light's Diary Az, hogy olykor-olykor előfordul az a valóban jó érzelmes jelenet, amitől az ember azt kívánja, bárcsak az egész dráma ilyen lenne. Ez a jelenet Saimdang nyugodt, szomorú és megrendítő levele férjének, amelyben arra kéri, hogy vállalja a felelősséget a gyerekekért, amíg a lány elmegy egy fontos feladatra. Úgy hangzik, mint amit az igazi Saimdang írt, egy nagyon érett felnőtt kapcsolat részeként a házastársával.

Aztán visszapattanunk a valóságba, és emlékeznünk kell arra, hogy ez Saimdang: Light's Diary ', egy dráma, amelyben Lee Gyum gyakran előbukkan a semmiből virággal elveszett szerelmének. Ennek a tragikus szerelmi történetnek a puszta keserűsége nagyon megfogott. Sajnálom Lee Gyum feleségét. Nem hiszem, hogy valaha is láttuk őt azon az esküvői jeleneten kívül, de akkor is. Képzeld el, milyen érzés lehet a férjednek, még egy elrendezett házasságban is, ha így megy egy elrabolt nő után.

Az óriási összeesküvés puszta nevetségessége nem segít. Jó lenne, ha igazgató Yoon Sang-ho csak kiválaszthat egy hangot, és egyszerre több mint öt percig ragaszkodik hozzá. Legalább már nem kapok ostorcsapást, főleg azért, mert annyira hozzászoktam ezekhez a nevetséges átmenetekhez, hogy eleve nem keveredek túl érzelmileg egyetlen jelenethez sem. Bármennyire kétségbeesetten is, csak remélem a következetességet.' Saimdang: Light's Diary ' kezeli azt a lenyűgöző feladatot is, hogy megbánja, hogy vajon mi történt a keretező eszközzel. Nos, lásd, amikor a királyi gárda véletlenszerűen turkál az emberek holmija között Joseonban, ez hihető. Napjainkban Jeong-hakkal semmi értelme átélni ugyanazt a trópust, mert ő professzor. A hivatali idő nem ad hatalmat arra, hogy átkutasson beosztottak otthonában.

De aztán fáj a feje, hogy megpróbálok értelmet nyerni az akadémiai történetből. Tudod, min csodálkoztam mindig is? A múzeumok és galériák egyébként hogyan hitelesítik alkotásaikat? Nyilvánvaló, hogy ehhez valamilyen folyamatot kell bevonni annak biztosítására, hogy hamisítványokat nézzünk-e vagy sem. Az érdekes lenne. De nem meglepő, hogy Saimdang: Light's Diary Ehelyett úgy dönt, hogy ezt a cselekményt is egy újabb bonyolult összeesküvéssé változtatja.

Forrás: HanCinema